IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се закани на Seat

Французите искат да върнат короната на Megane RS

Renault се закани на Seat

В началото на март тази година Seat Leon Cupra отне титлата „Най-бърз сериен автомобил с предно предаване на Нюрбургринг“ от Renault Megane 265 RS Trophy. Инженерите на френската компания обаче нямат намерение да оставят нещата така и вече подготвят нова версия на машината, която ще трябва да върне короната на Renault. Проектът им се нарича #Under8 и трябва да бъде завършен по-късно тази година, съобщава Autoevolution.
Renault се закани на Seat
В продължение на няколко години Renault Megane RS бе абсолютният лидер на германското трасе, но сега се намира в догонваща позиция. Испанският боец успя да запише резултат от 7:58 минути за една обиколка на „Нюрбургринг“, докато постижението на френския хечбек бе 8:08 минути.

Сега в Renault са си поставали за цел тяхната машина също да успее да слезе под 8 минути. Именно „Нюрбургринг“ – по-бързо от 8 минути“, е девизът на екипа, работещ по проекта. В него освен инженерите на Renault влизат представители на компании като Michelin, Akrapovic, Ohlins и BRM, които ще помагат с различни компоненти.

Интересното е, че още два модела, които се разработват в момента – Opel Astra OPC Extreme и Honda Civic Type R, също не крият амбициите си да се намесят в борбата за първото място в сегмента. Което гарантира, че в следващите месеци битката на „Нюрбургринг“ ще бъде повече от свирепа.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #31
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    каквото ви е представителството такива са ви и "колите" - таралясници за диви селяни!!
  • #30
    6 rate up comment 4 rate down comment
    рено.БГ ( преди 9 години )
    Тоа серсемин модиту пак мъ е игнурирал, ама хак ши му е гювечъ другиъ път!Ши види той кату как ши му плащами дъ стуи статийка за рено и събутътъ и ниделятъ, ощи повичи изсмукънъ от пръстити!Сегинкъ ши направа малку рекламкъ, чи кел файдъ иначи:Насааам народеее! Койту пуниделникъ купи 2 рена, едноту ши му е без пъри - дъ си *** имъ за ризервни части, чи требват! И еднъ дачийка за тъщътъ давами на аванта!Айде на келепирааа!!
  • #29
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много се засегна май а? Нека позная - студентче с бмв 316 или 318 на 10-12 години? хаха
  • #28
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Смешковци с 10 годишни немски коли ми говорят как новият меган бил за сиромаси. Жалки сте ама много! :)
  • #27
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Предишния меган имаше версия с абсолютно всички екстри и имаше версия R която беше направо за писта колата идваше с ролкейдж полуслик карбонов капак прозорците са от материал който се използва от рали автомобилите!!!
  • #26
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Koдошо ( преди 9 години )
    Гледай ги ти.. Чакали резултата на астра опц.. то опел е пътник. Тая астра пради да си запише поредния срамен резултат дропела ще е фалирал.. :D :D :D
  • #25
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Определено Дачия пред Рено!
  • #24
    9 rate up comment 6 rate down comment
    до предишния ( преди 9 години )
    като искаш екстри от рено - купи си Дачия! :DD
  • #23
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Какво сериино производство правят от Рено, като предишният им Меган РС нямаше дори и прозорци от стъкло, да не говорим за радио, въздушни възглавници (освен шофьора), задни седалки. Да не говорим, че няма абсолютни никакви екстри, при положение че Хот Хеча трябва да е кола която може да се използва в ежедневието като нормална кола с много екстри и да е бърза като чист спортен автомобил, но на една много приемлива цена.
  • #22
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо до долния ( преди 9 години )
    А ти си карай онова с п...та на капака и не пиши от мое име, ако обичаш! СОЦваген и рено са типичните полудържавни *** в автомобилния свят!