IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се закани на Seat

Французите искат да върнат короната на Megane RS

Renault се закани на Seat

В началото на март тази година Seat Leon Cupra отне титлата „Най-бърз сериен автомобил с предно предаване на Нюрбургринг“ от Renault Megane 265 RS Trophy. Инженерите на френската компания обаче нямат намерение да оставят нещата така и вече подготвят нова версия на машината, която ще трябва да върне короната на Renault. Проектът им се нарича #Under8 и трябва да бъде завършен по-късно тази година, съобщава Autoevolution.
Renault се закани на Seat
В продължение на няколко години Renault Megane RS бе абсолютният лидер на германското трасе, но сега се намира в догонваща позиция. Испанският боец успя да запише резултат от 7:58 минути за една обиколка на „Нюрбургринг“, докато постижението на френския хечбек бе 8:08 минути.

Сега в Renault са си поставали за цел тяхната машина също да успее да слезе под 8 минути. Именно „Нюрбургринг“ – по-бързо от 8 минути“, е девизът на екипа, работещ по проекта. В него освен инженерите на Renault влизат представители на компании като Michelin, Akrapovic, Ohlins и BRM, които ще помагат с различни компоненти.

Интересното е, че още два модела, които се разработват в момента – Opel Astra OPC Extreme и Honda Civic Type R, също не крият амбициите си да се намесят в борбата за първото място в сегмента. Което гарантира, че в следващите месеци битката на „Нюрбургринг“ ще бъде повече от свирепа.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Kola s predno = ***. Masovka za siromasite.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Коли които поставят време на ринга са коли които все от вас може да си ги закупи стига на има възможност. Някой са в лимитирана серия други не. Никой не говори за голф Р а за GTI 7. Тоя е дал доста по слабо време от сеата
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    Мен ми е интересно оная полуфалирала фирма произвеждаща нискобюджетни еднодневки ХлОпел кво ще направи. Ако е като предишните им спортни модели нищо чудно Дачийка 1,2 75коня да ги бие.. :D :D
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И колите са различни и асвалта също. Счупени глави със сигурност ще продължава да има най-вече заради липсата на мозък в тях :), както и заради надценяване на възможностите както на колите така и на самозваните карачи в тях.
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Kаква кола да кара пешак е и се прави на готин :Д Иначе нямам търпение да видя новият меган спорт
  • #6
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Голф Р не е със предно а 4Х4. Тука става въпрос за рекорд на автомобили с предно предаване.
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 10 години )
    Кажи ми само каква кола караш?
  • #4
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Смешни съзтезания на жалки автомобилни марки. Очаквам скоро да свалят и фаровете и огледалата и по 1 болт от джанта за да олекотят *** за да върви малко по бързо. И после глупавите им клиенти ще си мислят, че купуват състезателни коли и ще се пребиват по пътищата неосъзнали, че това на Нюрбург ринг няма нищо общо с колата която са си купили.
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Голф винаги е давал по-слабо време.
  • #2
    34 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само че никой не каза че сеата е с полу слик гуми и тази версия на сеат има произведени точно 000 бройки, демек все още няма хомулогация. Но нищо нека има такива неща за да се развива един от най-яките класове ХОТ ХЕЧА. В началото на март има 3 мегана които въртят обиколки на ринга. Голф 7 даде по слабо време от сеата и мегана.