IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Великобритания избраха най-надеждните автомобили

На първо място е второто поколение на Honda Jazz

Във Великобритания избраха най-надеждните автомобили

Ежегодното допитване до повече от 50 000 собственици на автомобили определи най-надеждните возила във Великобритания за 2014 година, съобщава Auto Express. На първо място е второто поколение на Honda Jazz, а в челната десетка място намират 5 японски, 2 корейски и 3 европейски автомобила.
Във Великобритания избраха най-надеждните автомобили
Снимка: Honda

В класирането Honda Jazz изпреварва два модела Toyota Prius – третото и второто поколение на автомобила. На четвърто място се настанява хечбекът Lexus CT 200h, чиято задвижваща система е аналогична с тази на Prius. Интересното е, че победителят от допитването през миналата година – третото поколение на Toyota Yaris, се класира едва на 26-а позиция.
 
На дъното на класацията, в която влизат общо 150 модела, са поставени третото поколение на Land Rover Discovery, първата генерация на Land Rover Range Rover Sport, петото поколение на VW Passat и третата генерация на Land Rover Range Rover.

За определяне на рейтинга за надеждност на машините експертите на Auto Express са предложили на запитаните да оценят своя автомобил по петобалната система, като отговорят на 10 основни въпроса.

Топ 10 на най-надеждните автомобили във Великобритания за 2014 година

1. Honda Jazz второ поколение
2. Toyota Prius трето поколение
3. Toyota Prius второ поколение
4. Lexus CT 200h
5. Audi Q3
6. Kia Rio трето поколение
7. Peugeot 2008
8. Skoda Yeti
9. Kia cee'd второ поколение
10. Mazda MX-5 трето поколение

Наскоро компанията J.D. Power and Associates направи

подобно проучване

за надеждността на автомобилите в САЩ. За трета поредна година първото място бе за Lexus, следван от Mercedes-Benz, Cadillac, Acura, Buick и др.

Още по темата:
В Германия избраха най-надеждните автомобили
Американци избраха най-изгодните автомобили
В САЩ избраха най-надеждните автомобили
Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години
VW, Toyota и Skoda са най-препоръчваните автомобили

Тагове: honda jazz
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 15 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Объркали са заглавиет - трябва да е: Топ 10 на най-надеждните автомобили ОТ НИСЪК КЛАС във Великобритания за 2014 година
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно пък Джаз е една от най-красивите и просторни коли в тоя клас.
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ***,пластмасовите кофи ги търси в съседната статия с изрязаните фарове.Там се видя кои са кофите много добре и кои са легените също пластмасови направени от кофички за кисело мляко.Навсякъде по цял свят японските коли са на челните места по качество,надеждност и удовлетвореност на клиентите но на нашето селянче дето освен немски кочини не е виждало друго това не му се вярва.Ами наистина не ти е лесно явно да си толкова ***, *** и ограничен.
  • #8
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Трябва да има извадка за социалната прослойка,която купува колите, защото Лексус е с най-скъпи цени в Европа сравнен с германските анти-премиуми и пак е най-здрав и печели класациите за клиентско задоволство. Германските кашони отново на дъното на класациите за здравина. А Тойота и Хонда отново доказаха на германските трошки как се правят коли и как се харесват от хората в Европа. По-красива от Хонда Джаз е може би само Тойота Ярис и Мазда 2. Погледни грозния Шкода Поло,като кола от 90-те.
  • #7
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поредният удар по "доводите" на глупендрите с немските кошници. пасат търка дъното на класацията, заедно с любимите на RRE LAND ROVER. Ай ся де?Караш *** пък се биеш в гърдите и псуваш по другите - само немски фен може да го направи.
  • #6
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Като имат всичко на всичко около 4 продадени Лексуса из целия остров, дето я ги карат я не, как няма да ги изкарат надежни. а за грозните Джаз и Приус, собствениците им казват че са надеждни, за да имат поне някакво оправданеие за неугледната си покупка. Един вид" Не ме срам да карам Джаз, взел съм я щото е надеждна" Трябва да дадат и извадка за социалната прослойка дето ги купува тия кофи, тогава нещата ще са по ясни.
  • #5
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Когато във всички честни класации по света за качество японските коли са по първите места на вурстовете нещо не им харесва и начина на класиране не е добър, според тях. Когато група платени журналисти избират немските кочини без абсолютно никакъв критерии нещата са ОК. Хахаха, ей няма толкова просто племе, като това на немско поклонниците. В цял свят едно и също, само в немските платени класации си подпират родното производство. Хем ги хванаха и пак нашите шилета им вярват на лъжите. ***!!!
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Проучването се прави пропорционално сред марките, няма значение коя колко е продавала.
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако нещо не си разбрал може да погледнеш ТЮВ Германия,където са посочени и км. или 100 000км. тестове на Ауто-Билд, там резултатите са същите.
  • #2
    1 rate up comment 19 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    трето поколение, не знам коя си генерация - какви са критериите и какви коли са оценявани. нови, до 50х км, до 150х км. не коментирам подредбата в класацията, а това, че не е ясно какво са сравнявали. 50х собственици са оценили колите си - нормално е Хонда да са продали повече от Ленд Роувър. Всеки от запитаните е трябвало да оцени своя автомобил и ето ти класация, сравняват коли на по 1-а и на по 10 години!!!