IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW, Toyota и Skoda са най-препоръчваните автомобили

Класацията е на компанията Boston Consulting Group

VW, Toyota и Skoda са най-препоръчваните автомобили

VW, Toyota и Skoda са най-препоръчваните автомобили
Снимка: Ройтерс

Американската консултантска компания Boston Consulting Group проведе любопитно изследване – кои са най-препоръчвани от едни клиенти на други автомобилни марки в цял свят.

Резултатите от проучването се подреждат според „Индекс на препоръчваните марки” (Brand Advocacy Index – BAI). В изследването са били взети мненията на повече от 32 000 души във Франция, Германия, Испания, Великобритания и САЩ. Начело сред автомобилите марки в международното изследване са Volkswagen и Toyota - с по 65 %, следвани от Skoda – 63 %, и др.

Любопитното е, че победителите на двата най-големите пазара, които проучването обхваща -  САЩ и Германия, са различни. Зад океана с еднакви резултати са Honda, Hyundai и Kia – с по 63 %. В Германия на първо място е Skoda с 65 %, пред Volkswagen – 55 % и Ford – 51 %. Във Великобритания това са Volkswagen – 60%, Nissan – 55% и Toyota - 52%, а във Франция – Volkswagen – 65%,  Toyota – 65% и Citroen – 50%. В Испания хората препоръчават един на друг отново Volkswagen и Toyota - съответно 58 и 54%, както и SEAT - 45%.

0 от 500
  • #34
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    безмитна
  • #33
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе защо не продават безмина Тесла в Европа, някой знаели какво става с тая марка?
  • #32
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи касекен ( преди 10 години )
    О, нищо не знаете вие за немския инженерен гений... Хайде, Карера ГТ е много рядък автомобил, но например Ауди ТТ като го пуснаха сума ти народ се изпоизбиха заради загуба на управление при висока скорост, дори един бивш състезателен пилот. А Ауди решиха проблема като инсталираха стабилизираща система за сметка на.. клиентите. Немски премиум отвсякъде - плащаш за да не се пребиеш.
  • #31
    7 rate up comment 5 rate down comment
    до чичето ( преди 10 години )
    гледам писал си за ужасната катарстрофа на пол уокър с порше гт....всъщност се оказало доста убийствени КАТАСТРОФИ С ПОРШЕ КАРЕРА ГТ...направено е като самоходен ковчег ВЪПРЕКИ ТОВА СЕ ПРОДАВАЛО И ТЕ НЕ СА МУ ПРАВЕЛИ ПОДОБРЕНИЯ ,НО ПОРШЕ СЕ ПРАВЕЛИ НА УДАРЕНИ....Невероятното е че никой досега не е правел или завел иск срещу фирмата за самоходният КОВЧЕГ ПОРШЕ КАРЕРА ГТ.....R и джей лено също е катастрофирал с него ама нали са германци и са *** каски пропагандата им РАБОТИ
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Р ( преди 10 години )
    Ако не бяха безумните VAT такси, еко и незнам си каки такси, и акцизите по горивата ... Може бищяхме да виждаме и доста амрекински марки в тази класация (Форд и Шевролет за Европа са отделна тема).
  • #29
    1 rate up comment 5 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    W slu4aq s qponskata 6irpotreba dokazaha,4e tq e winowna,a ti prodaljawa6 da bri6e6 nebiwalici
  • #28
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    А3, Жерману и анонимния ВАГон, гьонсуратчета мамини, тест пилота на Лексус загина в тестов прототип, беше на 67 години и най-вероятно е получил инфаркт докато е карал. Много добре си спомням гнусните ви уродливи коментари тогава. Пол Уокър и приятеля му загинаха в серийна версия на Порше Карера ГТ, на по 40 години. Правите ли разлика, празни немски каски пълни с ферментирали остатъци от шницели, брадвурстове икнедли? Няма по-гнусни създания от вас.
  • #27
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Това че някой препоръчва дадена марка кола не значи че колата е добра! Ако питаш таксиджиите какво препоръчват, ще ти кажат най-евтината като разход и поддъръжка кола - това значи ли че най-добрия избор? Всеки препоръчва това което кара, а хората карат това което могат да си позволят! Истинските коли са други, те не са в тази класация!
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Още една интересна класация. Значи победителите в САЩ и Европа са различни, но иначе Фолксваген са на първо място генерално. И как става така като пазара в САЩ е по-голям от всички европейски пазари взети заедно? И защо се обединява изследване на два коренно различни пазара - да бяха дали данните за САЩ и Европа отделно, а не да ги обединяват, защото се получава една боза. Поредната безмислица - най-добрата кладация са продажбите и всичко друго е явна или скрита реклама.
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Das Auto ( преди 10 години )
    Какви камъни, какви 5 лева...!? Този е точно пример за шиле. Чукай на дърво!