IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха президентската лимузина на Русия

В страната стартира производството на цяла серия луксозни автомобили (Видео)

Представиха президентската лимузина на Русия

Проектът "Кортеж", който трябва да създаде автомобили за управляващите в Русия, навлезе във финалната си фаза. Основният автомобил - президентската лимузина, бе представен пред руски журналисти. Общо три модела ще бъдат изградени в рамките на проекта - лимузина, ван и SUV, като те ще се предлагат и на пазара.
Представиха президентската лимузина на Русия
Колаж: Automedia.bg

Президентската лимузина, която е първия автомобил от проекта, е все още прототип, но изграден в реални размери. Снимки на екстериора на луксозното возило липсват, тъй като на присъстващите на презентацията е било забранено да снимат. Интериорът обаче е напълно разсекретен.

Към момента няма яснота кой завод ще се заеме с производството на лимузината, но е решено, че останалите два модела от проекта за луксозни руски автомобили - SUV и ван, ще се изграждат в Уляновския автомобилен завод. Обемът на производство ще достига 40 000 коли годишно.

"Сложността и мащабът на този проект са без прецедент в автомобилната промишленост на Русия", заяви пред "Россия 24" Максим Нагайцев, ръководител на НАМИ. Той обясни, че автомобилите ще бъдат изцяло руско производство, но все пак някои от компонентите им ще бъдат доставяни от външни доставчици. "Има много компоненти, които е безсмислено да произвеждаме сами. По-рентабилно е да ги поръчаме на външни доставчици. Това е световна практика", коментира той.

Нагайцев разкри също така, че е отворен конкурс за такива доставчици, като в него вече са се включили компании, които произвеждат части за големите производители на луксозни автомобили. Самото производство на моторите, които ще бъдат 4-,6-,8- и 12-цилиндрови, ще се осъществява в Русия от местна компания.

Повече от 300 специалисти работят по създаването на бъдещите луксозни коли на Русия, като сред тях са и инженерите на руския производител на суперколи Marussia Motors, който в началото на април прекрати дейността си.

Автомобилите от проекта "Кортеж" ще бъдат предложени и на пазара. Най-достъпни ще бъдат ванът и всдеходът, чиято цена се очаква да стартира от около 1 млн. рубли (приблизително 20 300 евро). Премиерите на автомобилите трябва да се състоят през 2016 г.


 

0 от 500
  • #22
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво на проекта и браво на руснаците !!!А, до изметите по долу, ако някой от тях досега в живота си е произвел дори един автомобил или е работил по проект за такъв нека да пише минуси и да плюе.Но когато знаеш само да четеш за автомобили и в най добрия случай да шофираш и да затягаш гайки по него да не се обажда повече,да ремонтираш няма нищо общо с производство.Да наливаш гориво и да висиш в сервиз не е като да произвеждаш.Аман от простаци !!!
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Някой си. ( преди 9 години )
    Тази лимузина няма за цел да копира Ролс Ройс а една тяхна по-стара лимузина-ЗиС 110. http://img.drive.ru/i/0/52dd216d94a656bbb6000003.jpgИ престанете със злобните коментари. Може и да не е много качествено, но хората произвеждат нещо, изнасят го и печелят. А ние само стоим и гледаме.
  • #20
    8 rate up comment 5 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Смешници, злобата толкова прелива от вас, че дори не виждате колко яка кола е това!!!
  • #19
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Некадърни алкохолици,какво може да се очаква от тези руснаци та те и едни клечки за зъби не могат да направят.
  • #18
    6 rate up comment 8 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Ето това е гордостта да ти пречи. Вместо да вземат на Путин един Ролс- напълно поръчков, те се мъчат да правят своя кола!? И за какво?- За да кажат че е руска (нищо че прилича на доработен Ролс, а изработката ще е типично руска :D )
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    бо ( преди 9 години )
    Пропагандната КГБ машина работи. На тез бушмени им верват само пенсионери и пеленачета. Е, да не забравяме поколенито на активните борци, *** и членовете на всички БКП-та по Земните кълбета....
  • #16
    13 rate up comment 5 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 9 години )
    Германците купили завода "АЗЛК" и решили, че вместо москвич да произвеждат мерцедес. Настроили линията, пуснали я - излиза москвич! Сменили машини изцяло с немски, целия завод преоборудвали, пускат линията - излиза москвич! Сменили персонала, само немци (даже охраната и чистачките), пускат линията - МОСКВИЧ!На отсрещният хълм стоят Чапай и Петка, гледат през биноклите и Чапай казва:- Петка, аз като ти разправях, че мястото е прокълнато, ти ми се смееше...
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    руснака ( преди 9 години )
    Колко помаци са избили великите руснаци !!!
  • #14
    16 rate up comment 9 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Да ве крадат! Само, че са забравили да кажат на Менделеев, Ломоносов, Шилинг, Корсаков, Саблуков, Якоби, Прохоров, Уфимцев и още стотици други гении...
  • #13
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тея руснаци само крадат.Много са жалки... Имат много общо с нашите *** хаха