IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Great Wall показа конкурент на BMW X6

В Пекин компанията представи модела Haval Concept SUV Coupe

И Great Wall показа конкурент на BMW X6

Моделът, който китайската компания Great Wall загатна в началото на миналата седмица - SUV във формата на спортно купе, дебютира официално на автомобилното изложение в Пекин. Всъдеходът носи името Haval Concept SUV Coupe и представя бъдещ кросовър в стила на BMW X6.
И Great Wall показа конкурент на BMW X6
Най-големият производител на кросовъри в Китай, който има поточна линия и в България, не уточнява кога Haval Concept SUV Coupe ще се превърне в сериен модел. Както и дали моделът ще се предлага на пазарите извън Китай. Концепцията обаче изглежда напълно завършена, като според запознати ще се появи на пазарите още догодина.

За скорошната поява на новия коросовър роля ще изиграе и публиката на салона в Пекин, която даде отлична оценка на модела. А той изглежда наистина добре, като демонстрира светодиодни светлини, вертикални LED фарове и скосен покрив, на който е разположен стилен спойлер.

Очаква се серийният вариант да се нарича Haval Sport или Haval Coupе. Според производителите моделът има гените на спортен автомобил, качествата на истински SUV и доставя удобство и комфорт, които са присъщи за луксозните лимузини.

Haval Concept SUV Coupe се задвижва от хибриден плъг-ин агрегат, оборудван със създадената от Great Wall технология eAD. Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че автомобилът има задвижване към четирите колела и изразходва средно по само 2.2 литра гориво на 100 км. пробег. За серийната версия обаче се очаква да се оборудва с бензинови и дизелови турбо-мотори с обем 2.0 и 3.0 литра.

Снимки: Great Wall

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    Абе като за китайски изглежда доста впечатляващо :) дори бих казал че дизайна му закопава всички урудливи СУВ на Лексъс директно под л..та в отходната яма :)))))Обаче тоя голям червен надпис КАВАЛ..:)))От далече забелязваш че работата е още кавалска :)) Но ще се научат да правят коли Китайците спор няма !:))) А един ден може наистина да сътворят автомобил който да се доближава до БМВ :)
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 9 години )
    При пазарната икономика и стопанство от ранното се печели или губи, но от късното-винаги се губи.
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 9 години )
    С този дизайн Хавал СУВ би влязъл в класа на най-изисканите спортни сувове, да го почват!:)
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    Корейските коли са лидери във форумите. ;)Да не те чуят тойотаджиите, че бързо ще разбереш коя е най-продаваната кола и марка в света! ;)
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    v1ts ( преди 9 години )
    Изглежда много добре. Браво! Нека да правят хората пък ние ще гледаме. То много глупости се изговориха и за корейските коли но в крайна сметка в момента са лидер на пазара.
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    Дали ще има данъчен кредит...;-)
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак
  • #3
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Момичето от снимката не може да погледне публиката от срам...:)
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    RRE Красавеца ( преди 9 години )
    Титаните на разхода ако видят тази новина директно пускат новия ъп! с -1л/100км (минус) разход.
  • #1
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сигурно нещо е сбъркано!Моделът не е ли Кавал!