IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Във финала моделът изпревари BMW 4-Series и Mazda3

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Новото поколение на Audi A3 e победител в ежегодния конкурес „Световен автомобил на годината“. Резултатите от гласуването на журито, в което влизат 66 автожурналисти от цял свят, стана ясно по време на започналия в Ню Йорк автосалон.

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Audi A3


В борбата за главната награда Audi A3 успя да изпревари другите двама финалисти – BMW 4-Series и Mazda3. За баварския концерн останаха победите на BMW i3 в две категории – „Зелен автомобил на годината“ и „Дизайн на годината“. Там до финала стигнаха – Audi A3 Sportback e-tron и Volkswagen XL1 (в първата категория) и Mazda3 и Mercedes-Benz C-Class (във втората).
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
BMW i3

В категорията „Представителен автомобил на годината“ първото място е Mercedes-Benz S-Class, който успя да се пребори с конкуренцията на Bentley Flying Spur и Range Rover Sport.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Mercedes-Benz S-Class

За „Най-добър спортен автомобил на годината“ бе избрано купето Porsche 911 GT3, което се бореше за приза с Chevrolet Corvette Stingray и Ferrari 458 Speciale.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Porshe 911 GT3

Миналата година конкурсът бе спечелен от седмото поколение на VW Golf. Наградата за дизайн отиде при Jaguar F-Type, а за „най-добър спортен автомобил“ при Porsche Boxter/Cayman. Званието „Зелен автомобил на годината“ спечели седанът Tela Model S.
 
Снимки: Производителите
 
Тагове: audi a3
0 от 500
  • #42
    9 rate up comment 9 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Другият специалист пък се изказа колко автомобила била продала Тойта , че тя е евтина масовка...не е премиум , нормално да се продава в повече бройки....и накрая класацията естествено била платена....щом мнението се разминава с тяхното е платена..тук става въпрос за нови модели автомобили...не за 100 000 км.тест за издръжливост...демек усешането което оставя автомобила у теб (клиента)...дизайна и т.н...да не се повтарям..
  • #41
    6 rate up comment 8 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Мале колко сте зле не е истина направо...на тази класация да направели скала по-която да определят материалите използвани в автомобила , само да ви попитам като я направят и тестват Тойтата ще стигнат до елементарния извод че пластмасата в кофичка кисело мляко е по-качествена от ползваната пластмаса в Тойтата...как ще се сравняваш по-този критерий с Ауди , все пак е премиум автомобил и цената му позволява ползването на по-качествена пластмаса.....
  • #40
    7 rate up comment 7 rate down comment
    А къде е онуй... ( преди 10 години )
    ...с ***.ката на капака - поне 1-во място за най-гейски автомобил трябваше да му дадат! :DD
  • #39
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Алуди - 1-во място по луди пари, раздадени за тая смешна класация;Троше ГТ3 - 1-во място за най-лесно самозапалваща се кола! ахахаха
  • #38
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ПИЖО 308? Ами че те са почти на нивото на оризарките - посредствена визия, посредствени възможности, карат ги посредствени хора!
  • #37
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    АУДИ - това е колата!
  • #36
    11 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Браво на АУДИ! Да живее Краля на автомобилите - всички останали са в краката му!
  • #35
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Никола ( преди 10 години )
    Кола на годината е PEUGEOT 308 , другото е спекулацията ! Ясно е ,че германците няма да се примирят лесно и ще "печелят" в разни измислени класации от десена Мис "Мокра фланелка " , а удобни медии ще пускат подобни "новини" !
  • #34
    11 rate up comment 10 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Drugo e da si kupish samozapalvashta se S-klasa!Samo piroman bi se izkefil
  • #33
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо до RRE ( преди 10 години )
    RREцакани сме! Плащат ни да плюем по най-яката марка в света!