IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Във финала моделът изпревари BMW 4-Series и Mazda3

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Новото поколение на Audi A3 e победител в ежегодния конкурес „Световен автомобил на годината“. Резултатите от гласуването на журито, в което влизат 66 автожурналисти от цял свят, стана ясно по време на започналия в Ню Йорк автосалон.

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Audi A3


В борбата за главната награда Audi A3 успя да изпревари другите двама финалисти – BMW 4-Series и Mazda3. За баварския концерн останаха победите на BMW i3 в две категории – „Зелен автомобил на годината“ и „Дизайн на годината“. Там до финала стигнаха – Audi A3 Sportback e-tron и Volkswagen XL1 (в първата категория) и Mazda3 и Mercedes-Benz C-Class (във втората).
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
BMW i3

В категорията „Представителен автомобил на годината“ първото място е Mercedes-Benz S-Class, който успя да се пребори с конкуренцията на Bentley Flying Spur и Range Rover Sport.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Mercedes-Benz S-Class

За „Най-добър спортен автомобил на годината“ бе избрано купето Porsche 911 GT3, което се бореше за приза с Chevrolet Corvette Stingray и Ferrari 458 Speciale.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Porshe 911 GT3

Миналата година конкурсът бе спечелен от седмото поколение на VW Golf. Наградата за дизайн отиде при Jaguar F-Type, а за „най-добър спортен автомобил“ при Porsche Boxter/Cayman. Званието „Зелен автомобил на годината“ спечели седанът Tela Model S.
 
Снимки: Производителите
 
Тагове: audi a3
0 от 500
  • #62
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До speedart ( преди 10 години )
    Пич безинтересен ми е спора казах ти в няколко коментара защо. Не разбирам комплекси ли имате от автомобилите, които карате, че така се палите? Аз не карам нито немски нито япоснки авт., което обаче не ми пречи да призная качествата им.Хайде весели празници на всички и влагайте по-малко злоба.
  • #61
    3 rate up comment 10 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    А значи автожурналисти от Американска страна няма...само от Германия...66 АВТОЖУРНАЛИСТИ от цял свят
  • #60
    8 rate up comment 8 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Единствения не знаещ лаик си ти...запознай се с тестът "Световен автомобил на годината в Америка"...още чакам линка за истинския световен победител Пежо 208 или 308 че и вие не знаете коя е....между другото това е седмата победа за Ауди ...сигурно боли
  • #59
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Относно американците, както пише в статията, журналистите са от цял свят и няма нищо общо с мнението на потребителите американци. Демек салона е там, но журито не е. Това отговаря на въпроса ти, защо толкова много награди са присъдени на модели от европа - голяма част от които са меко казано гледани с надсмешка в америка.
  • #58
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до speedart ( преди 10 години )
    Казах ти пич,запоснай се какви тестове има и тогава говори.Как според теб марките тестват новите си модели и двигатели преди да са ги пуснали?Може би гъдаят?Наивни са коментарите ти. Мисля, че ако спреш до тук ще си спестиж редица излагания, чрез лаически коментари.Няма лошо карай и харесвай ауди, това е право на всеки и никой неможе да те обижда и упреква за това.Не прави това и ти с другите хора.А ако искате конкретно да си говорим за тестове и технически неща ок. Иначе не сте ми интересни.
  • #57
    10 rate up comment 5 rate down comment
    До ??? ( преди 10 години )
    Мдам виждам, че истината боли и в безсилието си започвате с глупостите. Странно как не гледате класацията, според която ауди са с най-дефектните двигатели?Класации според които срещу дадените пари получавате най-малко екстри и други обективни параметри от групата ВАГ и немските марки? ЗАЩО? ами защото са изостанали и за да са с конКУрентни цени се изяжда от оборудването. Накрая караш уж премиум, ама седиш в карирани седалки, хлопаш на евтиния и си доволен в своята заблуда.
  • #56
    2 rate up comment 7 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Я пратете линк за истинската класация че ние не знаем за нея..."За мен най-добър авт. е комплекс от мн качества"...това за теб кое е добро няма много общо тук...но нали си по-добре запознат....затова гледай класациите за надежност след 100 000 км.и нагоре..има такива НО ТЕ СА С ДРУГО ИМЕ....тук се оценява автомобила такъв какъвто е в момента и това събитие е в Ню Йорк...нали в Америка японското е на почит...доказало се е там и Американците били безпристрастни
  • #55
    4 rate up comment 9 rate down comment
    ??? ( преди 10 години )
    На който не му харесва класацията,да си организира по -хубава ,с японски,китайски,корейски ,абе с една дума оризарски коли и там може да си ги номинирате,колкото искате- първи места -например-най-грозен модел,най-чупещ се модел,най-жълтурски модел,там ще спечелите все първите места.....
  • #54
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нямам пристрастия към японските автомобили, имам пристрастия към добрите технологии. Факт е че японските се доказват като най-надеждни редица години наред, но това не омаловажава редица добри и ПО-добри модели от европейски, корейски, американски и т.н. автомобили.Просто гледайте по-реално на нещата, няма как автомобил чиито части струват колкото на премиум автомобил, а материалите са като за среден клас - сравнявайки ги с мазда 3, гоуф, тойота аурис... да спечели ако е истинска класацията.
  • #53
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До speedart ( преди 10 години )
    Пич очевидно се мъчиш да изкараш класацията по-реална от истинската за автомобил на годината.Още повече, пак ти казвам няма ги никъде разписани критерийте.А ако не си ЗАПОЗНАТ има тестове, които симулират износването и амортизацията на елементите като след 100 000, 200 000 и т.н. км. Просто се запознай преди да даваш констатации за хора, които видно повече са в час от теб... Има си тест за всичко, а кой иска да го прилага е друг въпрос. За мен най-добър авт. е комплекс от мн качества