IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я обновената Volkswagen Jetta

От гамата двигатели отпада 1.6-литровия дизел

Ето я обновената Volkswagen Jetta

Volkswagen показа обновената версия на седана Jetta. Моделът официално ще бъде представен на предстоящото изложение в Ню Йорк.
Ето я обновената Volkswagen Jetta
От компанията разкриха версията, която ще се предлага на пазара в Северна Америка, но се очаква европейският вариант да бъде аналогичен. Промените при Jetta са засегнали най-вече предната част, където виждаме нови радиаторна решетка и броня. Фейслифтът е се е отразил и на предните и задните светлини, като налице са вече биксенон фарове с вградени в тях LED дневни светлини.

Новостите в интериора не са толкова значителни. Все пак трябва да се отбележи наличието на нов волан и различния дисплей на мултимедийната система. От Volkswagen съобщават още, че материалите, използвани в салона, са с по-високо качество.

Моделът ще бъде достъпен със система за автоматично паркиране, с технология за следене на "мъртвите" зони, както и със система, предупреждаваща за опасност от сблъсък. От компанията производител допълват, че коефициента на челно съпротивление при обновената Jetta е подобрен с 10 %.

Промените има и при моторите, от чиято гама отпада досегашния 1.6-литров дизел. За сметка на това по-големия - този с обем 2.0 литра, вече ще се предлага в два варианта на мощност - 110 и 150 к.с. Досегашният 1.4-литров бензинов TSI с мощност 150 к.с. остава.

Продажбите на обновената Jetta ще стартират в САЩ от септември тази година, а в Европа и у нас - в края на 2014-а. Все още няма яснота за цените, но се очаква на Стария континент те да стартират от 25 300 евро.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen jetta
0 от 500