IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW стартира сервизна акция

Около половин милион коли ще бъдат изтеглени заради проблем в двигателя

BMW стартира сервизна акция

BMW стартира сервизна акция
Двигателят N55 бе избран за най-добър през 2013 г. Снимка: BMW

Германският производител BMW съобщи, че стартира сервизна акция за почти половин милион автомобили в световен мащаб, предава Bloomberg.

Набелязаните за изтегляне превозни средства са произведени между септември 2009 г. и ноември 2011 г. Това са моделите 1 Series, 3 Series, 5 Series 6 Series, 5 Series Gran Turismo, X3, X5, X6 и Z4, оборудвани с двигателя N55 (3.0-литров бензин с 6 цилиндъра).

Общият брой автомобили достига 489 000, като 156 137 от тях са реализирани на пазара в САЩ.

Причината за изтеглянето е свързана с проблем с болтовете, с които е прикрепена системата VANOS на двигателя. Те биха могли да се разхлабят или дори да се счупят, което може да доведе до затруднена работа на мотора. Към момента няма докладвани инциденти в резултат на повредата.

През последните седмици световните производители на автомобили съобщиха за редица механични дефекти в автомобилите си. По-рано тази седмица Toyota Motor изтегли значителните 6,4 млн. превозни средства в световен мащаб поради пет отделни проблема в 27 различни модела.

От началото на 2014 г. най-големите автомобилни производители в света – BMW, Fiat Automobiles Chrysler, Ford Motor, General Motors, Toyota и Volkswagen AG, изтеглиха от пазара близо 15 млн. коли. Според експерти една от причините е засилената конкуренция, тъй като компаниите ускоряват рязко производството на редица модели, за да ги доставят бързо на пазара.

Тагове: n55
0 от 500
  • #5
    25 rate up comment 12 rate down comment
    muhaha ( преди 10 години )
    Ето ги вашите прехвалени таралясници колко струват. хахаха. Карайте си буклуците и ходете редовно на сервиз.
  • #4
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А добро утро!А проблемите с веригите на N47 и N45, кога!? Пак лъгане и мазане от вурстовете. Ако болктовет на системата VANOS се разхлабят или счупят то всичко става на мешена салата в двигателя, а не както лъжат, че щяла да се затрудни само работата му. Проблема си е доста сериозен и най-малко води до смяна на двигателя.Проблемите с VANOS не са смо закрепващите болтове,а много по-големи.Явно нещо пак са объркали и лъжат за болтовете.В нета има много писано за това.
  • #3
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Болтовете са купени от Хансваген, за да се поддържа немската икономика в режим "живи сме, още дишаме". Оттам и проблемите.
  • #2
    17 rate up comment 20 rate down comment
    резултатът от ( преди 10 години )
    сътрудничеството с Тойота е вече налице!
  • #1
    18 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз колко предупреждавах БМВ да не купуват болтове от Тойота ама те доволни, че Тойота им купува двигателите и продължиха да купуват болтове от Тойота ей ти сега булка Спасов ден.