IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите двигатели на годината 2013

WardsAuto обяви 10-те най-добри автомобилни двигателя на годината в САЩ

Най-добрите двигатели на годината 2013

Най-добрите двигатели на годината 2013Традиционно в края на всяка година изданието WardsAuto обявява 10-те най-добри двигателя. Самите награди се връчват в началото на януари по време на автомобилното изложение в Детройт. Тазгодишното издание на конкурса е 19-то поред, като за място в топ 10 са се борили общо 40 двигателя.

Сред тазгодишните победители няма двигатели с обем под 2.0-литра, което не е изненадващо, тъй като наградите са американски. Няма и дизелови такива, но изненада определено е липсата на електрически или хибридни агрегати. Журито на конкурса - редакторите на изданието, е номинирало общо 11 такива двигателя, но до челните места не е стигнал нито един от тях.

"През минали години в класацията присъстваха хибридни или електрически двигатели, но това бе така, защото тогава тези двигатели бяха революционни и завладяващи. През тази година няма кандидат, който да ни впечатлени с нещо специално", посочват от WardsAuto.

В списъка с победителите има три немски двигателя, три японски и четири американски. Това са пет 4-цилиндрови двигателя, четири 6-цилиндрови и един 8-цилиндров, имащ славата на най-мощният сериен V8.

10-те най-добри автомобилни двигателя на годината в САЩ 2013

3.0 л. TFSI Supercharged DOHC V6 - Audi S5
2.0 л. N20 Turbocharged DOHC I4 - BMW 328i
3.0 л. N55 Turbocharged DOHC I6 - BMW 135is coupe
3.6 л. Pentastar DOHC V6 - Ram 1500
2.0 л. EcoBoost DOHC I4 - Ford Focus ST/Taurus
5.8 л. Supercharged DOHC V8 - Ford Shelby GT500
2.0 л. Turbocharged DOHC I4 - Cadillac ATS
2.4 л. DOHC I4 - Honda Accord Sport
3.5 л. SOHC V6 - Honda Accord
2.0 л. FA DOHC H-4 Boxer - Subaru BRZ / Toyota GT 86

В конкурса на изданието се допускат само нови или модернизирани двигатели на автомобили, които ще бъдат налични на пазара в САЩ най-късно през първото четиримесечие на 2013 г. Базовата цена на автомобилите, които задвижват не трябва да превишава $55 000, а самите двигатели се оценяват по няколко показателя - икономичност, технологии, вибрации, динамика и ниво на шум.

Вероятно ви прави впечатление, че някои от двигателите присъстват както в миналогодишната, така и в класацията от тази година (някои от тях и в по-стари издания на конкурса). Такива са двигателите на BMW, Audi, Ford, Chrysler и General Motors, които са допуснати и през тази година, тъй като "или са получили промени, или са сложени на нови модели автомобили", уточняват от WardsAuto.

Тагове: wardsauto
0 от 500
  • #22
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Кой сега е N1? ( преди 11 години )
    Кои са на призовите места? 3/три/ ЯПОНСКИ двигателя!Тойота/Субару и Хонда!Oнзи с германските навеси да екслодира от злоба!Кеф!
  • #21
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хах, на моята Тойота 450 000км. й сменявам само маслото -дизел и пали и при минус 20 от четвърт оборот и се обзалагам,че работи по-тихо от германската ти таратайка. А за тези почти половин милион километра само смяна на масло.Нищо по ходова част никога не е пипано,само задни амортисьори и всички накладки. Това е. Става въпрос за Тойота пикап.
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Тук не виждам нито японци нито немци , а спорите все едно сте членове на тези групи, ако не беше трагично щеше да е Смешно..
  • #19
    8 rate up comment 4 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    Що за *** трябва да си , че да те кръстят ГРУДИ.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    аз също. абе няма ли някой да е просто фен на автомобилите, без значение марка и т.н.?не мога да разбера за какво се карате и дърляте
  • #17
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само добри неща чувам ,за този двигател!
  • #16
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Някой може ли да каже нещо за двигателя на RENO 1.5DCI-110к.с.? - или всички са зомбирани от "немските автомобилостроители"
  • #15
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Догодина като започнат течовете на масло и гръмне турбото тогава ще скубят косите че са класирали вагиналното изчадие на първо място. Догодина ще трябва пояече да платят вагенщайгер за да имат двигател поне в топ 10
  • #14
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    " Ейй и американците разбраха че двигателите на тойота са талаш " - Тоя пич ме кефи :)))
  • #13
    12 rate up comment 19 rate down comment
    гого ( преди 11 години )
    БМВ не знам за коя поредна година печели с тоя мотор.Разбира се с някакви малки промени ,но наистина ,няма кой да ги бутне.От както излезе 3.5 би турбо ,неизменен победител всяка ши*ана година.РЕСПЕКТ.