IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW стартира сервизна акция

Около половин милион коли ще бъдат изтеглени заради проблем в двигателя

BMW стартира сервизна акция

BMW стартира сервизна акция
Двигателят N55 бе избран за най-добър през 2013 г. Снимка: BMW

Германският производител BMW съобщи, че стартира сервизна акция за почти половин милион автомобили в световен мащаб, предава Bloomberg.

Набелязаните за изтегляне превозни средства са произведени между септември 2009 г. и ноември 2011 г. Това са моделите 1 Series, 3 Series, 5 Series 6 Series, 5 Series Gran Turismo, X3, X5, X6 и Z4, оборудвани с двигателя N55 (3.0-литров бензин с 6 цилиндъра).

Общият брой автомобили достига 489 000, като 156 137 от тях са реализирани на пазара в САЩ.

Причината за изтеглянето е свързана с проблем с болтовете, с които е прикрепена системата VANOS на двигателя. Те биха могли да се разхлабят или дори да се счупят, което може да доведе до затруднена работа на мотора. Към момента няма докладвани инциденти в резултат на повредата.

През последните седмици световните производители на автомобили съобщиха за редица механични дефекти в автомобилите си. По-рано тази седмица Toyota Motor изтегли значителните 6,4 млн. превозни средства в световен мащаб поради пет отделни проблема в 27 различни модела.

От началото на 2014 г. най-големите автомобилни производители в света – BMW, Fiat Automobiles Chrysler, Ford Motor, General Motors, Toyota и Volkswagen AG, изтеглиха от пазара близо 15 млн. коли. Според експерти една от причините е засилената конкуренция, тъй като компаниите ускоряват рязко производството на редица модели, за да ги доставят бързо на пазара.

Тагове: n55
0 от 500
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Оркестър без име ( преди 10 години )
    Иконата на германското автомобилостроене прави сервизна акция? А стига бе? И то за някакви си болтове. Че те болтове ако не могат да сметнат, какво остава за останалия мармалад.Издишате бе, издишатеееееее!
  • #14
    9 rate up comment 6 rate down comment
    леле мале ( преди 10 години )
    Немските фенчета напълниха гащите. Тея смешници един болт не могат да изчислят пък къде са тръгнали с коли да се занимават. Пълен смях, светне ли ти лампата двигателя е дроб сърма. Това ви е немското качество, не струва. Сега японците да им пратят един инжинер да ги научи да смятат.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Купонът е пълен. И FIAT бедните въшкарчета са в списъка. Тях пък кой ли ги брои, освен в графата "лошо новини". Яко, нали!
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хи, хи, кавали прости!
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 10 години )
    От Тойота: Добре, че отложихме сътрудничеството с БМВ-да имат време да се научат как се изчислява болт.Няма як болт-няма як дрифт! :)
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ееее, то коли не останаха по улиците вече...
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Само якостните болтове? Дали? Възможно е! Но да ти кажа - един път сложихме на един агрегат по-слаби болтове, защото нямаше такива по-якостни и с 8.8 нямаше проблем. Предполагам, че двигателят е сметнат да има нужда от по-малка якост.
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Нев ( преди 10 години )
    Много лесно може да се допусне подобна грешка! Вместо болт клас 9.9 доставяш 8.8, който няма същата якост на опън и се троши! Подобна е предполагам и грешката на Порше, където мотовилковите болтове се късат! Просто поради една или друга причина, не са се поставили подходящите болтове според якостните изчисления...
  • #7
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Не мога да повярвам, че 6 цилиндров бензинов мотор може да има такива проблеми! Какво става с марката БМВ?!?!?Редови бензинов шестак?КАКВО ПРАВИТЕ БЕ ХОРА?!?!?!?
  • #6
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе кво ми говорите бе!БеЕмВетата мнооого вървят,но само когато са здрави,колкото и рядко да им се случва.Те и аУдитата са така,че и много по-зле.Те почти не излизат от бокса.Само Мерцедес до някъде отсрамва немското,но и те не са цвете.Абе добре,че Рено/Дачия им прави част от двигателите,че и те да разберат какво е надеждност...