IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM спря продажбите на Chevrolet Cruze с 1.4-литров турбо-мотор

Проблемът е дефект в задвижващия вал на двигателя

GM спря продажбите на Chevrolet Cruze с 1.4-литров турбо-мотор

Концернът General Motors заповяда на дилърите на Chevrolet да спрат всички продажби на седана Cruze, произведен през 2013 и 2014 г. Причината за спирането на версията, която държи 55 % от продажбите на Cruze на американския пазар, не се уточнява, съобщава Detroit Free Press.
GM спря продажба на Chevrolet Cruze с 1.4 литров турбо-мотор
Изданието твърди, че най-вероятно става дума за повреда в агрегата, но от GM отказаха да коментира подобна възможност. От концерна не уточниха и дали проблемът засяга автомобилите, произведени за местния пазар, или и предлаганите и на други континенти.

Според друго издание - USA Today, проблемът е дефект в един от валовете. През миналата година GM изтегли от пазара част от автомобилите от модела заради същия проблем. Тогава сервизната акция засегна 3031 машини, при които бе открит дефектен вал, който може да се саморазруши при движение. Тогава вината бе хвърлена на производителя на този компонент.

Сега от пазара ще бъдат изтеглени около 172 000 автомобила, като сред тях ще бъдат и автомобилите от първата сервизна акция.

Снимка: General Motors

0 от 500