IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на най-евтината Dacia

Моделът е изграден на базата на старото Renault Twingo

Първи снимки на най-евтината Dacia

Британското издание Autoexpress публикува първите снимки на новия евтин модел на Dacia, който е изграден на базата на предишното поколение Renault Twingo. Цената на хечбека в Европа ще стартира от 5000 евро.
Първи снимки на най-евтината Dacia
В момента най-евтиният автомобил на румънския производител е Sandero, чиито цени започват от 6500 евро. Той също е конструиран с технологии на Renault, като е базиран на Clio III.

Засега няма много подроности за автомобила на Dacia. Очаква се той да се предлага с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 0.9 литра и мощност от 90 к.с., както и с дизелов агрегат, развиващ 75 к.с.

Първи снимки на най-евтината Dacia
В стандартното оборудване на машината са включени фронтални въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS и ESP. Електрическото управление на прозорците, централното заключване и летите джанти обаче ще се доплащат. Моделът трябва да се появи на пазара в края на следващата година.
 
Снимки: Autoexpress

 

0 от 500
  • #44
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Ганю Баев ( преди 10 години )
    Таа дачийка е голема работа! Аз ше ви кажа как можете само след година да я продадете на сметка, че и отгоре - просто и пълните резервоара догоре!Ей при бай Пешо Серсема има пембян бензин и го дава на половин цена!Келепир има в тия дачии бе ейй!
  • #43
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 10 години )
    и с елеткрическият усилвател на волана имах проблеми - като цяло електониката му не беше добре. И това прехваленият производител VW.На Берлингото ми се наложи смяна на преден лагер на около 30 хил. км. но като цяло беше добре. С Кията и с дачиите не съм имал НИКАКВИ проблеми- само консумативи. С Полото бях навъртял около 60 000 км. с берлингото също около 60 000 с кията 30 000 със сандерото 73 000. Изводите ги оставям за вас. Всички са карани по родните ни пътища.
  • #42
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 10 години )
    Абе много ми е интересно всички дето оплюват някога карали ли са Дачия, поддържали ли са въобще някога нов автомобил или само си почесват зависливите езици. От 2003 г до сега последователно притежавах закупени чисто нови няколко автомобила VW Polo, Ситроен Берлинго, Кия Сиид, Дачия Сандеро и от няколко месеца смених Сандерото с новият Логан. Най-големият *** беше Полото. То не бяха температурни датчици, дроселова клапа се поврежда - остави ме на пътя, контролера за ел. стъклата блокира.
  • #41
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Любопитен ( преди 10 години )
    Да, има статистика.Дачиа за 2013 - 429 540 шродажби.Но откъде у някои толкова акъл, че да потърсят в нета :)
  • #40
    4 rate up comment 7 rate down comment
    www ( преди 10 години )
    къде ги видя тези 320 000 продажби, алооооо! Daciа за 2013 са продали 163 038 автомобила. Има статистика.
  • #39
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Някой сериозно се оля в хвалбите по дачиите. Един съвет. Да си купи от първите броеве на АБ за 2014 да види коя марка е най-зле в качеството за 2013- категорично Дачия, следвана от Фиат и Рено. Хайде сега да си помисли дали наистина румънците са ударили кьоравото, евтино и качествено. Да, ама не са.
  • #38
    7 rate up comment 9 rate down comment
    До по-долния ( преди 10 години )
    Леко, че ще се иСекнеш още малко! Разбираме те - не е лесно денонощно да висиш по рено-сервизите и т.нар ти "кола" да излиза все по-счупена, а онова на капака да ти се блещи подигравателно! ахахахахха
  • #37
    4 rate up comment 2 rate down comment
    www ( преди 10 години )
    най-хубавата Дачия правена някога
  • #36
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе, Опел щял пак да лижи зад*ика на Рено както с вановете и Рено щял да им дава стария Логан да заменя флагмана им ИнСЕКния. :) Щото качеството на Логана от 2004 година бил премиум пред това на ИнСЕКнията.. :D :D :D
  • #35
    6 rate up comment 6 rate down comment
    .I. ( преди 10 години )
    това горе топ-модела на "алианца" ли е? чак тата да му завиди...)))