IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi признаха за бъдещо RS1

Хот-хечът ще получи двигателя от S3 с над 300 к.с.

В Audi признаха за бъдещо RS1

Представител на Audi призна, че ръководството на компанията обмисля възможността за пускане на по-мощна модификация от S1, която да носи името RS1. Това съобщи изданието Motoring, което цитира топ-мениджъра на немския производител Улрих Верл. Именно той е ръководител на екипа, който отговаря за развитието на мотора ЕА888, използван при Audi S1.

В Audi признаха за бъдещо RS1
Audi S1. Снимка: Audi

„Очевидно е, че този мотор може да предлага повече мощност, тъй като е част от семейството 888 – коментира Верл. – Аналогичен агрегат се предлага при Audi S3, където мощността му надминава 300 к.с. Така че появата на RS1 е напълно възможна, но нещата трябва да бъдат преценени много внимателно.“
 
Според информация на изданието, в Audi не бързат с решението си, тъй като предпочитат да изчакат на пазара да излезе “напомпаната“ версия John Cooper Works на новото поколение Mini. Тя ще получи 2.0-литров турбо-мотор с 244 к.с, като автомобилът отново ще бъде с предно предаване.
 
Хот-хечът Audi S1 дебютира през февруари. Моделът разполага с 2.0-литров турбо-мотор, развиващ 231 к.с. и 370 Нм въртящ момент. Двигателят работи с 6-степенна механична скоростна кутия, като версията със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.8 секунди.

 

Тагове: audi s1 audi rs1
0 от 500