IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева

Японците разкриха новото поколение на Civic Type R

Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева

Съвсем наскоро Seat Leon Cupra се превърна в най-бързия модел с предно предаване, след като постави рекорд за преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”. В Honda обаче не смятат да чакат дълго и вече са готови със своя хечбек, който ще трябва да подобри това постижение.
Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева
Снимкa: Automedia.bg

На автосалона в Женева японците показаха концептуалния Civic Type R от ново поколение. Появата на модела на европейския пазар е предвидена още за началото на 2015 г., като той се отличава от стандарната версия най-вече с огромното си задно антикрило. Неговата форма и ъгъл на атака помагат за увеличение на притискателната сила и съответно на сцеплението.

Оптималните настройки и параметрите на този, а и на останалите елементи на автомобила, са постигнати благодарение на сериозно количество тестове, някои от които са проведени и на „Нюрбургринг”. Освен антикрило машината е получила увеличена решетка на радиатора, допълнителни въздухозаборници на капака, помагащи за охлаждане на мотора, 20-цолови джанти и др.

Очаква се Civic Type R да разчита на 2.0-литров турбо-мотор, чиято мощност ще бъде около 300 к.с. Той ще работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия и ще трябва да помогне на колата да постигне по-добър резултат от този на Seat Leon Cupra – 7 минути и 58.44 секунди.
 

Тагове: honda civic type r
0 от 500