IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева

Японците разкриха новото поколение на Civic Type R

Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева

Съвсем наскоро Seat Leon Cupra се превърна в най-бързия модел с предно предаване, след като постави рекорд за преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”. В Honda обаче не смятат да чакат дълго и вече са готови със своя хечбек, който ще трябва да подобри това постижение.
Бъдещият рекордьор на Honda се появи в Женева
Снимкa: Automedia.bg

На автосалона в Женева японците показаха концептуалния Civic Type R от ново поколение. Появата на модела на европейския пазар е предвидена още за началото на 2015 г., като той се отличава от стандарната версия най-вече с огромното си задно антикрило. Неговата форма и ъгъл на атака помагат за увеличение на притискателната сила и съответно на сцеплението.

Оптималните настройки и параметрите на този, а и на останалите елементи на автомобила, са постигнати благодарение на сериозно количество тестове, някои от които са проведени и на „Нюрбургринг”. Освен антикрило машината е получила увеличена решетка на радиатора, допълнителни въздухозаборници на капака, помагащи за охлаждане на мотора, 20-цолови джанти и др.

Очаква се Civic Type R да разчита на 2.0-литров турбо-мотор, чиято мощност ще бъде около 300 к.с. Той ще работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия и ще трябва да помогне на колата да постигне по-добър резултат от този на Seat Leon Cupra – 7 минути и 58.44 секунди.
 

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #32
    10 rate up comment 3 rate down comment
    хахаха ( преди 10 години )
    Ахахаха тая умряла Астра с 300 коня няма да изкара и 100 км преди да се развали 20 пъти и да и сменят двигателя, скоростната кутия и цялото окачване. Само *** произвеждат швабите.
  • #31
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Мишо ( преди 10 години )
    Опела е най красив и най бърз факт.. Сега като излезе Астрата с 300 коня ще размаже Хонди, Сеати и други такива легени..
  • #30
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Добре изглежда ,но според мен ще отпадна доста елементи когато влезе в производство не заради друго ама просто тези слитери и спойлери нали се сещате че и най-малката дупка и ще се счупят все пак не е за писта само. А според мен няма значение дали Хонда Рено VW Фодр ,защото това е най-якия клас ХотХеч класа каквато кола и да избере човек няма да среши. В тоя клас тези коли ги купуват феновете на дадена марка който се кефят на автоспорта и се показват на пистата а не пред кафетата.ХотХеч the best
  • #29
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Пендохуй Ренов ( преди 10 години )
    мале, мале...нещастното аз! какво ми се струпа на главата - първо онзи Сеат утрепа любимия Меган а сега и тази Хонда се задава...ле-лейй какво остава за реното - само ширпотребата наравно с Дачия и Лада..(((
  • #28
    13 rate up comment 3 rate down comment
    turbo ( преди 10 години )
    Не зная за времената на Ринга,ама е в пъти по яка тая Хонда и от Сеата и от Мегана...Чисто визуално направо ги убива!
  • #27
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо до Дошо ( преди 10 години )
    Пич прав си за Хондата ама не пиши от ника ми, ако обичаш! Тоя т.нар. Мишо обикновено пише хвалебствия в статии за рено и за това някой го определи като поредния безработен от едноименното представителство. И тоя смешния Вагнер е като него.Всъщност да се сравнява рено с гиганта Хонда е меко казано нелепо, но пък и пишещите това явно са с ментални проблеми.ахахаха
  • #26
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Мишо ( преди 10 години )
    Тия японски легени не стават чухте ли!! Опел е върха нещастници. Астра ОПЦ ще ви покаже ще видите вие. Моя опел не е мръднал 20 години, тия хонди няма да изкарат и 2 години!!! Смешници!
  • #25
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Естествено, че от рено кола не става.Това съм го написал и в другата статия за същия скапан батал. А тоя престарял меган вече и евтините версии на СОЦвагена го бият като маче у дирек! Срам, срам!!А тази Хонда е самолет и пишещия от мое име да има много здраве! Веднага заменям моята за това бижу!
  • #24
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Горкичкия Мишо ! ( преди 10 години )
    Не го слуша главата! Но какво да го правиш - и то горкото мечтае за истинска кола, след като се е намъчил с тия рена/дачии...
  • #23
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Атакаа, давай Мишо, сега ти си наред, имаше един друг *** преди със звучното българско име Дошо, той ни огърмя главата да хвали оризарските каруци, но ти си по-интелигентен, оня беше много *** и *** чалгар!