IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Tundra ще върви и с дизел

Моделът може да получи двигател на компанията Cummins

Toyota Tundra ще върви и с дизел

Toyota Tundra ще върви и с дизел
Tundra 2014. Снимка: Toyota

Пикапът Tundra, който японската компания Toyota предлага на пазара в САЩ, ще получи дизелов двигател, твърди Wards Auto. В момента обемистият модел е наличен само с бензинови агрегати.

Въпросният дизелов двигател трябва да се появи през следващата година на версията от моделна година 2016, пише изданието. Агрегатът ще бъде доставен от компанията Cummins, която произвежда двигатели с голям работен обем.

При Tundra агрегатът ще бъде V8 с обем 5.0 литра, но все още няма информация за мощността, която доставя. Същият агрегат ще бъде използван и от следващото поколение Nissan Titan, като при този модел стойностите ще бъдат над 300 к.с. и около 750 Нм. въртящ момент.

От информацията на Wards Auto става ясно, че е възможно в Toyota да се откажат от двигателя на Cummins и да разработят свой. Разработката на подобен агрегат бе стартирана още през 2007 година, но поради финансовата криза японската компания замрази проекта.

Още по темата:
Показаха новата Toyota Tundra

 

Тагове: toyota tundra
0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всъщност всички големи пикапи в САЩ си имат дизелови версии от много години, като трябва да се направи едно уточнение - става дума за камионни дизели, какъвто е и гореспоменатият, което е единственият вариант, тъй като дизелът в САЩ е с отвратително качество.
  • #30
    1 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Orizarska rabota,mislia da premina na Dacia,te sa nai dobri za mene.
  • #29
    1 rate up comment 9 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    на Тундра много ще му върви един 3-литров дизел от бмв (тоя с най многото турбини)...!
  • #28
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аре стига ве! Едно немско фенче ни остана и ще вземете да го откажете да пише. По-полека му го слагайте, че ако вземе да се откаже да пише на кого ще се смеем всеки ден. Така или иначе феновете на немското се топят, като пролетен сняг и трябва да си ги пазим, че все по-малко остават. Особено след поредната милионна акция. Успокояващото е че има ли будали, ще има и немски фенове, които да ни правят веселото...
  • #27
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аре стига ве! Едно фенче ни остана и ще вземете да го откажете да пише. По-полека му го слагайте, че ако вземе да се откаже да пише на кого ще се смеем всеки ден. Така или иначе феновете на японското се топят, като пролетен сняг и трябва да си ги пазим, че все по-малко остават. Особено след поредната милионна акция. Успокояващото е че има ли будали, ще има и жълти фенове, които да ни правят веселото...
  • #26
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Който ме затапва-да ми го лапва.Лапай бахура тъпо немско фенче и се потапяй! Тойота стартира продажбите на модела Версо с двигателят на БМВ 1,6.Няма друг модел за сега и продажбите още не са почнали.Ти обаче си толкова тъпо парче че дори не можеш да влезеш в официалния сайт на марката и да провериш.Куха немска лейка!!!
  • #25
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тоя пък не спря да се прави на адвокат на Тойота. ***. Измисля си откровени лъжи и мисли, че е убедителен. Не гайдо, не си. Фактите са си факти. Тойота слага вече дизели от БМВ. Четои и реви. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/14898-toyota-shte-vzima-dizelovi-dvigateli-ot-bmw/Еййй, аман от ***!
  • #24
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до този под мен ( преди 10 години )
    Абе ти четеш както дявола евангелието. Тойота са се отказали и не са разработвали ТОЗИ двигател а не всички.Ако се интересуваше и четеше малко повече нямаше да изръсиш подобна глупост.Сега остава и да кажеш за моделите на Тойота с дизели на ВМВ.Човек като ти чете простотиите и не знае може да помисли че всички дизели са на баварците.
  • #23
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Още по-лошо, че BMW били технологично джудже. Защото сегашните модели на Toyota излизат точно с дизели на BMW. В статията ясно пише, че японците от 2007 до сега не са разработили нищо в тази насока, макар,че се опитвали. Кофти признание.
  • #22
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    *** спри с лъжите, че ставаш смешен! Октавията му горяла по-малко от Приус. На тази простотия и децата в детската градина няма да ти повярват. То ясно, че нито Октавия си виждал, нито Приус, ами поне пусни търсачката да видиш коя кола колко харчи в действителност! Иначе ВАГонетките наистина са едни от най-икономичните коли. Докато стоят в сервиза никакво гориво не харчат и това им се случва редовно. Приуса е кола, която само се кара. Караш е много и яко и както казват немците няма чупене.