IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще плати 1 млрд. долара за скриване на дефект

Обезщетения ще получат общо 23 млн. собственици на леки коли на марката

Toyota ще плати 1 млрд. долара за скриване на дефект

Компанията Toyota ще заплати на правителството на САЩ глоба в размер на 1 млрд. долара за укриване на данни за подадени жалби от собственици на автомобили на марката в страната. Те са се оплакали от произволното ускорение на техните автомобили, съобщава Wall Street Journal.
Toyota ще плати 1 млрд. долара за скриване на дефект
Към момента прокуратурата в САЩ продължава разследването си за неверните данни, които Toyota е предоставила на Националната администрация за безопасност на пътното движение (NHTSA) за дефекти в своите автомобили. Според информацията на изданието японският производител ще се съгласи на сделка и съответно изплащане на глобата, а делото ще бъде прекратено. Все още обаче двете страни имат разминаване по предявените обвинения, тъй като в САЩ даването на неверни показания се счита за федерално престъпление.

Въпреки това в Toyota са склонни на сделка, дори без да бъдат представени резултати, доказващи, че нейните автомобили са ускорявали самостоятелно заради механичен дефект или проблеми с електрониката. По-рано производителят обяви пред NHTSA, че причината за проблема е грешка на шофьора или проблем със стелката под педала. Пред съда представители на Toyota потвърдиха същото.

Проблемите със самостоятелно ускорение на модели на Toyota и Lexus бяха открити през 2009 г. А разследването стартира, след като полицай и семейството му загинаха след инцидент с техния автомобил. Общо 5-има души загинаха при подобни инциденти, а разследването обхвана общо 23 млн. автомобила в цял свят. Техните собственици ще получат обезщетение в размер на 1.63 млрд. долара.

Снимка: Toyota
 

0 от 500
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    я вижте в класацията на J.D.Power къде са "дефектните" Тойоти и къде е VAG...
  • #41
    2 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Ха ха ха какво стана бре супер честните япончета...ха ха ха ..май останаха само супер наивни японски фенчета...
  • #40
    3 rate up comment 1 rate down comment
    @ насакото яката ( преди 10 години )
    На кой точно паркинг в ТМ Ауто е пълно с коли за ремонти? Ще приложиш ли снимков материал, или ще минеш само с празни приказки?
  • #39
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До ямурлука ( преди 10 години )
    Баце ,ти си голуем ***,колко пъти се къса веригата,я да чуеме,бе смотана куха лейко,ходи си в сервиза на тойота и им гледай сеира ,а нас със другите марки не ни дреме за вашата жълтурска бракма,е гледай сега и високотехнологичните примуси почнаха да капят като круши-за смях станахтерходи виж колко свободни места има на паркинга пред тойота,много здрави бе,на 40000км на авенсис съединителя е аут,масларки ,турбини,ижектори аут,абе яката кола е това да знаеш,аре бегай да сменяш масло.
  • #38
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Тойота= дръгня ( преди 10 години )
    Японският автомобилостроител Toyota Motor Corp. съобщи днес, че изтегля от цял свят 1,9 милиона хибридни автомобили Prius от трето поколение, слезли от конвейерите между март 2009 г. и февруари 2014 г., заради грешки в програмното осигуряване, предадоха световните агенции. В резултат от въпросните грешки колите може внезапно да спират, без да е задействана спирачката,Просто идеално това да се случи тобно когато изпреварваш, а пред теб се задава кола в насрешното!
  • #37
    7 rate up comment 2 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    За феновете на немски возила и по специално на гоуф и компания само ще спомена че пазарната капитализация на тойота е колкото на цялата свабска автоиндустриа :).А аз щот съм *** предпочитам да ми се обадят от сервиза за превантивна смяна на нещо което евентуално може да дефектира,вместо да дрема някъде насред пътя...п.с. имам и немски возила от които също съм доволен(не са от народния автомобил да чукна на дърво :))
  • #36
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе само Мерцедес си подобряват качеството последните години. Те се напатиха от проблеми и сега стават все по добри. Та пак ще се върнеме на положението мерцедес и всичко останало....
  • #35
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до на ямурлука яката ( преди 10 години )
    И 100% сигурни в автомобилите си, а не като в порше бг да чакат да стане масов проблем ида потъркват доволно ръцв очаквайки печалбата. Знаеш ли *** нещастен колко струва верига за маслена помпа за три цилиндровото тди на ваг бе смотан, а знаеш ли колко често я къса?
  • #34
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до по-неумните ( преди 10 години )
    Да Ви напомня,че статията е за ВЪРНАТИ ПОРАДИ ДЕФЕКТИ 1,9 МЛН. ***!А,да,и не АУДИ,а ТОЙОТА ще трябва да си изтегли автомобилите,които или се самоускоряват,или сами си спират или изобщо не тръгват.На един специалист по долу искам да му кажа,че още поне 100 год. пазара на САЩ няма да се доближи до този в Европа по качество на автомобилите,дизайн и финес.За пазар, на който N1 по продажби е един пикап с леген.
  • #33
    3 rate up comment 7 rate down comment
    nasakoto iakata ( преди 10 години )
    Abe,bace ti redoven li si,ia hodi da vidish v Tm *** kak stoiat neshtata s remontite,parkinga e prepulnen s koli za remonti,samo ne mi kazvai,che ne se chupiat ,hodi porazpitai malko I togava se obajdai,seltaka si ti-kuha leiko,aide hodi se peri,shibaniak neshtasten,mu-ha-ha.