IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Fabia ще видим в Женева

Продуктовият вариант ще бъде представен през октомври в Париж

Следващата Fabia ще видим в Женева

След месец в Женева ще бъде представено следващото поколение на Skoda Fabia. На автомобилното изложение в Швейцария ще видим концептуален модел, а премиерата на продуктовата версия е насрочена за месец октомври, твърди британското издание Autocar.
Следващата Fabia ще видим в ЖеневаТретото поколение на Fabia ще използва скъсена версия на платформата MQB на VW Group. Името на новото шаси е MQB-A, като е предназначено и следващите поколения на моделите Volkswagen Polo и Seat Ibiza. Въпросната архитектура ще предостави на компактната чешка кола едновременно по-щедри размери и по-ниско тегло. Следващата Fabia ще бъде по-дълга и по-широка от настоящото поколение, като ще предлага по-просторен и комфортен салон.

Двигателите ще бъдат познатите бензинови TSI и дизелови TDI, които обаче ще бъдат по-икономични заради редуцираното общо тегло на модела. Ще бъде предложен и трицилиндровия двигател, който сега се поставя на мъника up!, а спортната версия vRS ще бъде извадена от гамата.

Моделът ще има по-младежки и наперен вид, като дизайнът му ще бъде вдъхновен от рали модела S2000, споделя шефът на марката Винфрид Валанд пред Autocar. Ще бъдат предложени и модерни инфо-развлекателни системи, благодарение на които моделът ще трябва да съблазнява и по-младата аудитория.

Посочва се, че концепцията, която ще видим в Женева, ще бъде много близка с продуктовият вариант. Неговата премиера ще се състои през октомври в Париж, а продажбите трябва да стартират в края на настоящата година.

Неофициално изображение: Auto Express

Тагове: skoda fabia
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    шкодчо ( преди 10 години )
    доста по-добре изглежда от текущата фабия ;) дано и останалите параметри са същите или по-добри
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    историка ( преди 10 години )
    С жена ми имаме две, Скаут и Фабия комби. Предоволни сме. Няма ремонти. След някоя година и на детето ще купим Шкода, но оказионна.. Да се учи там.. Като порасне, да си купува, каквото иска..
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    баба Октавия ( преди 10 години )
    Добре бе хора, радвайте се, карайте си прекрасните Дачии и ни оставете на мира нас, прецаканите с грозните, чупливи, тесни и неудобни Шкоди да се мъчим.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Който твърди,че шкода са по-предпочитани в Германия от Дачия,значи не е ходил скоро там.В момента по пътищата можеш да видиш повече Дачии отколкото шкоди.Преди 5-6 г. Шкодите се караха много,но последните години изобщо не е така.
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Corsa наистина се прави по патент на FIAT с платформа и двигатели от Punto, къде се сглобява е друг въпрос. По повод Фабия, който твърди че новата по му харесва или си криви душата или е заслепен голфаджия. Така както първо поколение беше с *** изчистен дизайн, който просто я правеше симпатична, така с всяко следващо заприличва на нещо все по грозно и безлично, да вземат пример от братовчедите Сеат
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    119 ( преди 10 години )
    Глупости! Корса и фиат НЕ се произвеждат на едно място! Фиата се произвежда на две места в италия, в индия и бразилия. Опелът - германия, испания, беларус. Справка - Wikipedia! А колкота до шкода, там дизайнерите са получили вдъхновение от няколко кашона. Затова се харесват в германия, там са си задръстени.
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    първата Фабия , първата и втората Октавия бяха коли с отличен дизайн , добри качества на честна цена . Втората Фабия е ужаснна , като гледам тази ще е още по-грозна
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ....и също така последната Корса си е жив ФИАТ, с двигател на ФИАТ , произведена в завод на ФИАТ , а пък точно в Германия ,Шкода е много уважавана марка
  • #4
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дачия е много по кола от Шкода.Не случайно в Германия предпочитат Дачия.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    112 ( преди 10 години )
    Аз съм си почитател на опел корса, а сега чакам новия модел. Истинска кола е, с визия на такава. Също е мн чаровна и не се разпада.