IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И AMG закова рекорд през 2013

Спортното подразделение на Mercedes регистрира 20-процентов ръст при продажбите си

И AMG закова рекорд през 2013

Изминалата година е била повече от успешна за спортното подразделение на Mercedes. Компанията AMG е реализирала рекордните 32 000 коли, което представлява 20-процентов скок на годишна база, съобщават от германския производител.
И AMG закова рекорд през 2013
Първият изцяло разработен от AMG автомобил - SLS AMG. Снимка: Mercedes

Една от причините за увеличените продажби се крие в решението на инженерите на Mercedes-AMG GmbH да предложат задвижване към четирите колела за някои свои модели, като E63 и CLS 63 AMG. Около 90% от всички купувачи на модела E63, например, са поръчали такова задвижване, сочи информацията. Заслуга за рекордните резултатите имат и новите по-достъпни модели като A45 и CLA45 AMG.

Увеличение Mercedes-AMG GmbH записва на почти всички големи пазари. В Германия то достига 10%, а във Великобритания - цели 40%. Ръстът е Китай спрямо 2012 година е с почти една четвърт, като трябва да се има предвид, че търсени модели като A45 AMG, CLA45 AMG и S63 AMG 4MATIC все още не се предлагат на този пазар.

За настоящата година компанията планира още по-добри резултати. Както и нови продукти, един които ще се изправи срещу иконата Porsche 911. Очаква се името на този модел да бъде SLC или GT AMG.

AMG стартира историята си през 1967 година като работилница с персонал от само двама души. Днес разполага с 1200 служители и отговаря за всички спортни модели на Mercedes. Историята на компанията вижте ТУК.

Тагове: amg
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Mercedes планира създаването на компактен SUV модел, който ще носи означението X-Class и ще бъде базиран на популярния Renault Captur.Mercedes вече се гмурна при SUV моделите с по-скромни размери със своя GLA, но новият автомобил ще търси клиенти сред тези, които искат по-компактно возило.Пред нас стои въпросът какво ще предложим в класа, който по размери е позициониран от този, в който е GLA заяви шефът на Изследване и развитие в Mercedes Томас Вебер. Следим внимателно какво се случва в тази част на световния пазар, но трябва да призная, че в момента има и други ниши, които са по-интересни.Вебер не пожела да потвърди директно, че X-Class вече в етап на разработка, но допълни, че тази идея определено има голям потенциал.Предполага се, че през 2015 Mercedes ще представи по-спортна версия на ML, която най-вероятно ще носи означението MLC, така че най-вероятно X-Class ще се появи на бял свят най-рано през 2016 година. Най-вероятно с второто поколение на Renault Captur.
  • #1
    7 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най добре да се бяга от мерцедес. Ауди е най добрата алтернатива.