IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 е най-хубав отвътре

Интериорът му надделя над Alfa Romeo 4C, BMW 4-Series и Mercedes CLA

Peugeot 308 е най-хубав отвътре

Новото поколение на френския хечбек Peugeot 308 бе удостоено с наградата за най-добър интериор. Отличието - „Най-красив интериор на годината 2014“, бе връчено по време на 29-ото издание на Международния Автомобилен Фестивал в Париж.
Peugeot 308 е най-хубав отвътре
Снимка: Peugeot

Едно от оригиналните неща в новото поколение Peugeot 308 е именно интериора. Той се нарича i-Cockpit, като се отличава с нетипично разположено арматурно табло, компактен волан и голям сензорен дисплей, събиращ в себе си управлението на повечето уреди, които обикновено са разположени на централната конзола.

Различният подход на френските дизайнери при разработването на салона на новото 308 не е останал незабелязан от журито на конкурса, което го отлични с престижната награда. В тази категория 308 се конкурираше с автомобили от ранга на Alfa Romeo 4C, BMW 4-Series и Mercedes CLA, които също бяха удостоени с номинация.

Наградата за „Най-красив интериор на годината“ се присъжда за интериор, баланс на обемите, материали и цветове. Допускат се автомобили, които са лансирани на пазарите през 2013. Журито на конкурса се състои от експерти от моторните спортове, архитектурата, модата, дизайна, културата и медиите.

От компанията производител разкриват, че новото Peugeot 308, което бе лансирано в края на миналата година, вече е регистрирало 43 000 поръчки, 21 000 от които във Франция.


Тагове: peugeot 308
0 от 500