IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа

Те зареждат колата с безплатен ток за минути

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Собствениците на електрическия седан Tesla Model S имат привилегията да зареждат возилата си напълно безплатно. Това е възможно при използване на суперустройтва за зареждане на електрически автомобили, разположени на основни пътни артерии извън градовете.

Суперзарядните на Tesla вече присъстват на много места в САЩ, докато изграждането им на Стария континент е все още в начален стадий. В Европа са изградени общо 14 такива станции, намиращи се на територията на Холандия, Германия, Швейцария, Австрия и Норвегия.

Амбициозният план на американската автомобилна компания предвижда до края на тази година да бъде изградена сериозна мрежа, която да позволява на собствениците на Model S да пътуват на дълги разстояния до почти всяка точка на Западна Европа.
Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Покритие на Европа към днешна дата

Минималният пробег с напълно заредени батерии, който гарантира Tesla Model S, е 320 км. Именно затова суперзарядните ще бъдат позиционирани на такава дистанция едно от друго. Избират се основни пътни артерии, а намирането на станциите се улеснява от навигационната система в колата.

Суперустройтвата за зареждане на електрически автомобили разполагат със соларни панели и са достъпни единствено за притежателите на Tesla Model S. Използването им е напълно безплатно, като отнема едва 20 минути.

Планът на Tesla предвижда до края на 2014 година зарядните да покриват 80% от територията на САЩ. А до края на 2015 - 98%. Европа трябва да има над 50-процентово покрития до края на тази година.
Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Покритие на Европа към края на 2014 г.

Снимки: Tesla

 

Тагове: tesla model s tesla
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Типично американскибизнес модел, за създаване намонопол. Добре измислено, но практически ще е сложно за изпълнение.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да ги градят, но ми се струва, че след 10г. в Европа ще се приеме закон за уеднакняване на зарядните, както стана преди 3 години със зарядните на телефони таблети...