IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа

Те зареждат колата с безплатен ток за минути

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа

Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Собствениците на електрическия седан Tesla Model S имат привилегията да зареждат возилата си напълно безплатно. Това е възможно при използване на суперустройтва за зареждане на електрически автомобили, разположени на основни пътни артерии извън градовете.

Суперзарядните на Tesla вече присъстват на много места в САЩ, докато изграждането им на Стария континент е все още в начален стадий. В Европа са изградени общо 14 такива станции, намиращи се на територията на Холандия, Германия, Швейцария, Австрия и Норвегия.

Амбициозният план на американската автомобилна компания предвижда до края на тази година да бъде изградена сериозна мрежа, която да позволява на собствениците на Model S да пътуват на дълги разстояния до почти всяка точка на Западна Европа.
Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Покритие на Европа към днешна дата

Минималният пробег с напълно заредени батерии, който гарантира Tesla Model S, е 320 км. Именно затова суперзарядните ще бъдат позиционирани на такава дистанция едно от друго. Избират се основни пътни артерии, а намирането на станциите се улеснява от навигационната система в колата.

Суперустройтвата за зареждане на електрически автомобили разполагат със соларни панели и са достъпни единствено за притежателите на Tesla Model S. Използването им е напълно безплатно, като отнема едва 20 минути.

Планът на Tesla предвижда до края на 2014 година зарядните да покриват 80% от територията на САЩ. А до края на 2015 - 98%. Европа трябва да има над 50-процентово покрития до края на тази година.
Суперзарядните на Tesla са вече в Европа
Покритие на Европа към края на 2014 г.

Снимки: Tesla

 

Тагове: tesla model s tesla
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    И последно, че гледам по-надолу някои не са наясно кое генерира магнитното поле. Не е батерията, а електро-двигателя
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Магнитното поле не е проблем за околната среда, а за пътниците в колата. За околната среда остава проблема, обаче с мръсното производство на батерията.
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Точно, де. За ефекта и силата на магнитното поле около ел.двигателите ми беше думата, че няма да го зарадва отговора ми. И му го спестих. Нека се радва, че поне тока за тези електрички не идва от ТЕЦ.
  • #9
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Италианец, GSM-ите създават вредно поле заради връзката си с клетката, а не защото имат батерий. Мислете преди да пишете глупости моля ви се. Иначе във всяка сграда само заради окабеляването магнитното поле е много по-голямо от, това което биха създали батерийте в автомобил. Пък и напрактика имаш акомулатор в колата, който не е изолиран .. :)
  • #8
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да в България има една сива софийска рег.номер СА 0070 ХВ мисля че е доставена през декември 2013г. само че не знам от коя версия е тъй като има три версии 60, 85 и P85 с 60 и 85 кВтч. Според производителя Тесла харчи по 20кВтч. на 100км. което при българските цени на тока е към 4лв. на 100км. което си е направо без пари. При положение че един икономичен дизелов автоомобил с 5л. разход изгаря към 13 лева на 100км.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    В тунинг форума имаше снимка на Model S и с плевенска регистрация, та до тук стават поне две :D
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    аз лично видях Тесла в София и то със софийска регистрация. колата беше паркирана в центъра. за съжаление шофирах и нямах възможност да я огледам, но спрях за момент и погледнах за да се уверя - наистина беше Тесла.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За България забравете скоро да видите такова нещо. Аз не знам магазин на Тесла да има тук, дори да си внесеш, няма сервиз където да обслужваш и отремонтираш колата, какво остава за зарядни станции. Като се има предвид двойната цена на която се предлага в Европа, предполагам, че и в България + липсата на станции + не дотам дългия пробег/особенно голям проблем при пътуване на дълъг път/.. Теслата ще е екзотика ако се появи и след 10г. у нас, но масовката ще е мираж.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    По-добре не питай - отговорът няма да ти хареса.Във всеки случай общата вреда от електричките е в пъти по-малка. Особено в този случай, когато токът за тях не идва от ТЕЦ и АЕЦ.Дано някой ден и в БГ да ги виждаме редовно.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дори и да се приеме закон за оеднаквяване, Тесла ще имат вече огромна изградена мрежа от "ток-Станции", така че това няма да са пари на вятъра :) Евала, остава и цената да и стане като в америка и ще вдигнем банкет!