IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е най-продаваната луксозна марка в САЩ

Щутгартската компания детронира BMW от челната позиция

Mercedes-Benz е най-продаваната луксозна марка в САЩ

Mercedes-Benz успя да си извоюва титлата на най-продаван луксозен автомобилен бранд в САЩ през 2013 година, става ясно от статиката, която разпространи изданието Automotive News. За 12-те месеца щутгартската компания е реализирала с 3 248 продажби повече от миналогодишния лидер BMW.
Mercedes-Benz е най-продаваната луксозна марка в САЩ
Снимка: Reuters

Изминалата година е една от най-успешните за Mercedes-Benz в САЩ. Германската компания успя да се завърне на челната позиция по продажби в сегмента, която зае за последно през 1999 година. Продажбите на Mercedes в САЩ през 2013 година достигат 312 528, а увеличението спрямо 2012 година е 14%. През последния месец на миналата година е записано увеличение от 17% и 33 007 продажби в САЩ.

Вторият в класацията е миналогодишния лидер BMW. През декември базираната в Мюнхен компания успя реализира в САЩ повече продажби от Mercedes - 37 389, но те се оказаха недостатъчни, за да задържи първото място. BMW финишира в края на 2013 година с 309 280 продажби в САЩ, което представлява ръст от 10 спрямо предходната година.

Трети по продажби в луксозния сегмент е японския производител Lexus. Дългогодишният лидер в класацията завършва годината с ръст от 12% и 273 847 продажби.

От Mercedes-Benz споделиха, че основният двигател на успеха са новите модели, които компанията предложи на пазара през годината. Компактният CLA, например, който се появи в САЩ през есента, е записал 14 113 продажби. А S-Class и E-Class са успели да победят по продажби конкурентите си BMW 7-Series и BMW 5-Series, става ясно от съобщението.

0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Добре "професоре" ... прав си повече не ми се спори със стената...Ти явно ЩЕ не знаеш какво означава. Въпрос:Ако имаш повишен процент пордажби спрямо преден месец да речем, но и твоите конглокенти имат повишен порцент на пордажбите и то с повече от твоят, това какво означава? Че, твоят пазарен дял намалява спрямо тях или, че се увеличава? ПП: Не държа да ми отговаряш... :)) Живей си със здраве и си мисли, че ти разбираш от всичко и всички други са Дошовци... Мъкааа мъка
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до дошо ( преди 10 години )
    Процентите ги дадох защото си написал че Ауди губел на пазара в САЩ. Процентите ги дадох за да покажа че си написал поредната глупост. И това не е мое мнение а факт. Сега това че за теб фактите са мнение а твоето мнение го смяташ за факт е само още една черта Дошо, така че не се срамувай от себе си и не се прави на друг. Ти си единствения, който сяда, затваря очи и започва да си представя кое как е и каквото си представи го представя като факт, вместо да погледне и прочете действителността.
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Браво !!! Няма какво повече !!! :)
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Ама какво да обяснявам на човек, който си мисли, че всеки който не е на неговото мнение е Дошо или незнам си какъв...Много мъка има в този сайт :)
  • #16
    6 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    До "До Дошшо":Ти хубаво ги цитираш тези проценти ама поинтересувал ли си се какви са цифрите или само си чешеш езика и развиваш теории все едно си долу пред блока с кварталните професори...Продажби за 2013:Ауди - 158 062 бр. Лексус - 273 847 бр.И само да те светна, че и Лексус също имат ръст в продажбите спрямо предходната година... та ст тези темпове Ауди едва ли ще ги стигнат скоро. А като отчетем и факта , че не предлагат нищо иновативно на пазара просто изказах мнение, че ще имат спад
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най-продаваните коли в САЩ за 2013 година.Малко след началото на новата година, резултатите от продажбите на леки и лекотоварни автомобили в Америка през 2013 година са вече ясни. Напълно очаквано, най-търсената кола в САЩ е Ford F-Series, като статуквото се запазва за 32-ра поредна година. Веднага след F-Series се подрежда друг пикап Chevrolet Silverado, а на трето място е Toyota Camry.Като цяло, статистиката показва само леки изменения в първите десет най-продавани модела спрямо 2012 година. На практика, няма отпаднали или присъединили се имена, а само размествания на позициите.Интересно е да се отбележи, че пълноразмерните пикапи (Ford F-Series, Chevrolet Silverado и Ram Pickup) са отбелязали огромен ръст в реализациите си. По един екземпляр от модела на Синия овал е бил продаван на всеки 40 секунди!10. Ford EscapeПродадени бройки: 295 993Позиция през миналата година: 10-та9. Toyota CorollaПродадени бройки: 302 180Позиция през миналата година: 8-ма8. Honda CR-VПродадени бройки: 303 904Позиция през миналата година: 9-та7. Nissan AltimaПродадени бройки: 320 373Позиция през миналата година: 6-та6. Honda CivicПродадени бройки: 336 180Позиция през миналата година: 5-та5. Ram PickupПродадени бройки: 355 673Позиция през миналата година: 7-ма4. Honda AccordПродадени бройки: 366 678Позиция през миналата година: 4-та3. Toyota CamryПродадени бройки: 408 484Позиция през миналата година: 3-та2. Chevrolet SilveradoПродадени бройки: 480 414Позиция през миналата година: 2-ра1. Ford F-SeriesПродадени бройки: 793 402Позиция през миналата година: 1-ва
  • #14
    17 rate up comment 10 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Отново ти е грешна информацията. Ауди за тази година имат ръст в САЩ с 13 процента, тоест не губят а продажбите им продължават да растат. Предполагам че до 2-3 години и те ще изпреварят Лексус в Америка, както са го сторили на всички останали континенти. МЕжду другото ето ти увеличените продажби на трите немски премиума за 2013гл САЩ:Mercedes-Benz с 14%, на Audi с 13%, а при BMW с 1.7%. Така, че за 8795-ти път ти казвам, не си представяй на кой с колко му падат или вдигат продажбите а чети.
  • #13
    10 rate up comment 10 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Мда, това се очакваше след доста успешните им нови модели! Аз вече го писах това и в други статии за Мерцедес тук, догодина очаквам да има още по голяма тразлика в цифрите в полза на МЕрц, освен ако БМВ не предложат нещо по-конглокентно от сега. И също така си мисля, че Ауди ще продължават да губят дял в САЩ, понеже в последните години са в тотален застой, а и надежността им е на доста ниско ниво спрямо конглокенцията. Само с реклами не се получават нещата на американския пазар.
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Абе Дошо колко пъти ти казвам, като не знаеш не хленчи под статиите и не пиши глупости, знаем, че нищо не знаеш, не е нужно всеки ден по 100 пъти да ни го демонстрираш.Как така Лексус нямал голяма продуктова гама и имал само един джип?!?!? RX, GX, LX, това са три джипа или както е модерно SUV. Също така покриват цялата моделна гама на Мерцедес при седаните че и отгоре CT, IS,ES,GS,LS освен това имат 5-6 хибридни модела с което минават Мерцедес по продуктова гама, като добавим купетата IS и LFA а и новите купета които излизат LF-CC, LF-LC и RC, както и представения за конглокент на БМВ Х6 LF-NX. Се вижда че Лексус имат продуктова гама, която изобщо не е по-малка от тази на Мерцедес и БМВ.
  • #11
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе меро си е меро. 10-ти карам и освен първия МЛ който беше лека издънка, всички други са по добри от конглокенцията. А тия сандъци БМВ освен Е38 друга кола нямат, по добре Фордче да си вземеш. А Ауди не ги и споменавм като марка то си Фолкче....