IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Leon ST в 150 секунди

SEAT разпространи видео от целия производствен процес на своя нов модел

Производството на Leon ST в 150 секунди

Производството на Leon ST в 150 секунди
Leon ST. Снимка: SEAT

Без да ни отнема много време, испанската автомобилна компания SEAT представя целия производствен процес на модела Leon ST. Необходимото време за производството на този модел е 19 часа, но благодарение на разпространеното видео можем да го проследим за само 150 секунди.

"Идеята ни е да покажем как се произвеждат нашите модели, но без да губим от ценното време на хората или да ги отегчаваме", споделят испанците. Видеото е заснето с камери GoPro, които са поставени на най-различни места - в самата кола и на роботите, отговарящи за производството.

Самото видео е заснето в завода на компанията в Марторел, Испания, където се произвежда Leon ST. Във фабриката работят 10 000 души и 2 800 робота, които сглобяват по 2 000 коли всеки ден.

За производство на Leon ST се необходими 19 часа, като самата кола се състои от 5 900 различни компонента, включително кабели с дължина 1.5 километра.

Фабриката в Марторел е една от най-модерните в света. Преди няколко дни в нея заработи най-голямата соларна електроцентрала в автомобилната индустрия. Цената на съоръжението е приблизително 35 млн. евро. То е съставено от 53 000 слънчеви панели, простира се на площ от 276 000 квадратни метра и генерира електричество от 15 млн. киловатчаса годишно. Обемът се равнява на 25% от необходимата за производството на новия SEAT Leon годишна енергия.



Видео: YouTube

Тагове: seat leon seat leon st
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bla ( преди 10 години )
    груди, гений на авто-идустрията. Обясни на нас непросветените двигателите на СЕАТ какви са. Понеже каза, че с тях трагедията е известна на всички. С моите скромни познания твърдя, че на SEAT, VW, Audi и Skoda са едни и същи. Ти като гуро на автомобилизма, моля да ни просветиш.
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Груди,позволи ми да не се съглася с нито една дума от мнението ти с изключение на географското положение. Живеем в Испания от 13 години и ще е завинаги. Имаме работа, децата ни са студенти. Нямам нито едно оплакване от испанци,напротив,помагали са ми много пъти за много неща. Явно си попаднал на лошо място. А богатството не идва от ЕС, а от бившите колонии. Заемите от ЕС помагат временно и заробват завинаги.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Между другото комби версията изглежда мноог много прилично !!:) За фона на всички останали нови модели на марката това е най-красивият автомобил ! :)жалко че споделя същият дървен интериор като на Леон :( Ако Сеат искат да избегнат фалита и хубавата им фабрика да иде в нечий други ръце трябва по често да изкарват хубави модели като този :))))
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    до Анонимен - щото Испанците са 45 милиона и цоцат здраво парички от ЕС за да поддържат изкуствено висок стандарт. Испанците не са пичове, по-голямата част са гадняри, тарикати и ***. Просто имат късмет да са на добро географско място в Европа и да цоцат яко европейски мангизи!
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Познавам много българи,които работят за "тъпите"испанци и нито един испанец,които работи за "умните"българи. Защо ли?
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Испанец, технология и качество не могат да съществъват заедно в едно изречение. Просто е невъзможно. Тея тъпите сеати са най-некачествените VAG автомобилчета, за тях крушките в купето и отвън са ежемесечен консуматив, тоците им са много зле. За двигателите няма какво да говорим, там трагедията е известна на всички.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    България случайно да е била голяма колониална сила ... Тия охлюви са влачили и извлачили половината свят в продължение на стотици години, а в момента заедно с гърците са във фалит.Така че да ми говориш за испански хайтек е меко казано несериозно. Като се замисля тя и кухнята им за нищо не става, а кво остава за автомобилите. Италианците са пак средиземноморци, но там е ооо мама миа...:)
  • #4
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В България се произвеждат много неща - ***, чушкопеци, емигранти и лъжи за историческа значимост. :)
  • #3
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До първите трима - когато в България се произведе нещо по-добро, тогава се плюнчете.
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това пък е най-големият *** на ВАГ.Испанеца може да ти сготви нещо, ама да произвежда коли е баси майтапа.