IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клиентите на BMW i3 чакат 5 месеца за... тест драйв

Пазарният успех на електрическа кола не мина без логистични проблеми

Клиентите на BMW i3 чакат 5 месеца за... тест драйв

Клиентите на BMW i3 чакат 5 месеца за... тест драйв
i3 и i8. Снимка: BMW

За разлика от други производители, BMW няма проблеми с пазарното представяне на своите електрически модели. То обаче е толкова добро, че германците са принудени да карат клиентите си да чакат цели 5 месеца за най-обикновен тест драйв.

В интервю за британското AutoExpress отговорникът за продажбите и маркетинга на BMW - Иън Робъртсън, заяви, че броят на желаещите да изпробват колата надминава най-смелите му очаквания.

"Записваме тестове за след няколко месеца. Колите са електрически и след всеки тест трябва да бъдат зареждани, което отнема време. Дилърите ни правят всичко възможно, за да отговорят на всички заявки", каза Робъртсън.

Първата електрическа кола на BMW - i3, получи над 10 000 поръчки за само месец на пазара. А над 100 000 са заявките за тест драйв на този модел. Във Великобритания, където BMW i3 се появи в средата на ноември, са получени 6 500 заявки за тест, като към момента потвърждение е изпратено на едва 1 500 от тях.

Ако днес подадете заявка за тест на i3, ще бъдете повикан след около 5 месеца, твърди британското списание.

Сходно е положението и с поръчките за покупка на този модел. Според информацията, ако клиент поръча днес BMW i3 с удължаващ пробега генератор, ще го получи най-рано през юни догодина. При моделите без генератор скокът е дори по-дълъг - октомври 2014 г.

Високата цена на другия модел от серията - BMW i8, също не притеснява клиентите. За този автомобил се чака около година.

Тагове: bmw i8 bmw i3
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кучетата сиу лаят, керванът си върви. Вие си дрънкайте глупостите, а BMW си продават стоката. Надали сте по-умни от тях :D. Това е фирма, която много добре си премисля нещата, знае какво прави и как да го прави и затова имат успех.
  • #6
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Нищо де - да свикват! Щото после ще чакат 2х5 месеца в сервиза - я за батерията, я за друг "консуматив" по вурстен-стандартен!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    to ( преди 10 години )
    Цифрите не се споменават за Швейцария!! Там може и да се чака по малко като 19 е след две седмици, не е утре. А и не се знае каде точно, малко селце ли е голям град ли е!? Има разлика!
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Много ясно че са глупости, те немците само в това са добри - в генериране на масова дезинформация с цел повдигане на имиджа който няма никакво технологично покритие. Това и3 е на практика уродлива версия на Нисан Лийф, само че е 2 пъти по-скъпа и съответно 10 пъти по-непродаваема.
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Znaete,4e ve4e ne pi6a tuk,sled kato Golf prevze Iaponia,no tuk ne se sdarjah.Tova sa PALNI gluposti, jena mi se obadi minalata sedmica za test drive i e nasro4en za 19 dekemvri.Stava duma za 6veicaria.Ako mi se pomolite moga i test drive da vi pusna
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Нищо очудващо няма. BMW са направили добър продукт, който се харесва от хората, но в същото време са действали предпазливо откъм производствени мощности, за да минимизират загубите в случай на провал (а при всеки радикално нов продукт има шанс за провал). И на мен ми се ще да пробвам i3, но май няма да е скоро.
  • #1
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Lubo ( преди 10 години )
    Кой от двата *** е i3 - големия или малкия ?