IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на коли с газови уредби могат да си отдъхнат

Не се налага да минават през КАТ за пререгистрация, съобщиха от "Автомобилна администрация"

Собствениците на коли с газови уредби могат да си отдъхнат

Собствениците на коли с газови уредби могат да си отдъхнат
Снимка: архив, Булфото

Автомобилите с вече монтирани газови уредби няма нужда да минават каквато и да е допълнителна проверка, заявиха от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", съобщи "Труд".

Така напрактика шофьорите с коли на газ вече могат да си отдъхнат, след настаналата през последните дни шофьорска психоза пред отделите на КАТ в страната.

Дотук се стигна след серия информации в медиите през последните дни, че автомобилите с газови уредби трябва да минат допълнителна техническа експертиза и да сменят големия талон, в който изрично да е упоменато, че колата може да се движи и на алтернативно гориво.

Информациите гласяха още, че промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена в КАТ.

Само през вчерашния ден заради плъзналите слухове близо 400 автомобила, снабдени с метанови и газови уредби, са били пререгистрирани в КАТ-София.

Такова изискване все пак ще има, но то ще е само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, гласи наредба Н-3 на транспортното министерство, съобщиха пред "Труд" от ДАИ.

От КАТ пък обявиха, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на газ или метан дори и след 1 март догодина.

Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установено при него, допълват от "Пътна полиция".

Още новини от България четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    chavv ( преди 10 години )
    Според писаното от КАТ - талона ще се вписва при пререгистрация (продажба)
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    хисарският поп ( преди 10 години )
    няма няма ама от януари се почва..НА *** И КОМУНИСТ ВЯРА ДА НЯМАШ ЕДНО ПИРКАЗВА ДРУГО МИСЛИ ТРЕТО ВЪРШИ
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    01.03.2014 ( преди 10 години )
    Не въобще не е ясно!! В момента си измиват ръцете ,че не са направили разяснителна кампания. Ако в големия ти талон след 01.03.2014 г. не пише и двата вида гориво, няма да можеш да минеш технически преглед и съответното ходене до кат за изкарване на нов талон ще е свързано с ходене на техно тест с цена 360 лв. Да никой не те задължава до 1-ви да си нанесъл корекции в талон и никой няма да те спре след 1-ви март на каналита самоче ходенето ще ти струва с 360 лв. повече!
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    ccc ( преди 10 години )
    Много гадна медия имаме в БГ *** само плашите хората това си беше ясно