IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes се сбогува със SLS AMG

Германската компания пуска финална модификация на своя спортен флагман

Mercedes се сбогува със SLS AMG

Германската компания Mercedes е подготвила специална версия на SLS AMG, с която ще отбележи края на производството на своя флагман. Автомобилът се нарича SLS AMG Last Edition и ще бъде представен в края на този месец.
Mercedes се сбогува със SLS AMG
Финалният SLS AMG ще бъде произведен в къса серия от 350 бройки. Той е базиран на горещата версия GT, като разполага с 6.2-литров V8 двигател, доставящ 591 к.с.

SLS AMG Last Edition се отличава със специален червен цвят, който контрастира на черните елементи по екстериора, като предния капак, страничните огледала, джантите и новия заден спойлер. Специално изработен е и салонът на колата, но от Mercedes все още не са го разкрили.

Очаква се също така SLS AMG Last Edition да получи оптимизации в шасито и задвижващата система. Подробностите ще станат ясни в края на този месец, когато финалната версия на SLS AMG ще бъде представена на автосалоните в Токио и Лос Анджелис.
Mercedes се сбогува със SLS AMG
За първи път SLS AMG бе представен през 2009 година на изложението във Франкфурт. Продажбите на модела в Европа стартираха в средата на 2010 година, а в САЩ - през 2011 г. Спряганият за наследник на 300SL Gullwing и SLR McLaren ще бъде свален от производство в началото на следващата година.

Снимки: Mercedes

Тагове: mercedes sls amg
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Po princip kolata e mnogo hubava! Udovolstvie ot 6ofirane, harakteriskiti, visoko ka4estvo i lux - vsi4ko e nalice, no spored men tromavi4kiqt dizay sprq avtomobila da se prevurne v totalen hit!
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Лютфи Пухан ( преди 10 години )
    Да виждал съм я на официалното и представяне на писта лесново имах шанса и да се повозя имам и снимки, ако някои се интересува, беше в кафеникав мат металик, красива е колата, но просто не предлага нищо кой знае колко специално като пътно поведение освен лоша видимост и тясна кабина, в този мощностен клас и ценови диапазон остана неоценен и дори леко безсмислен "показаен" автомобил, не толкова ексклузивен и луксозен като SLR като спортни качества изостава от всички аналогични модели в класа си
  • #6
    17 rate up comment 7 rate down comment
    до първия ( преди 10 години )
    Че тоя кога стана емблематичен?
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пред нашия офис спира един вишнев,на живо е много атрактивен. Нямам идея кой го кара, но наскоро му беше потрошил предния спойлер. Същият газар кара и едно Ферари 599. Всичко това е в София, в района на моста "Чавдар".
  • #4
    23 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 10 години )
    На никой няма да липсва!
  • #3
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Лютфи Пухан ( преди 10 години )
    Грешка, харесвам МБ, но това си е провал както и да го погледнеш, този мотор го има и в Цеко, закакво да дадеш х4 пари за това ? нито завива нито е по бързо, нито е с качествата на другите супер коли ( порше,ГТР,ферари, мазерати )
  • #2
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Как така го спират, те едва го пуснаха. Тъкмо бях започнал засичам лайнета по улиците на Варна с такива!
  • #1
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    дано и наследника му да стане емблематичен