IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R

Шведите с помощта на ателието Polestar подготвят "напомпано" V40

Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R

Volvo подготвя спортна модификация на хечбека V40, която трябва да се конкурира с Volkswagen Golf R, съобщава WorldCarFans. В разработката на модела, който ще бъде направен по искане на австралийското подразделение на компанията, ще участва и ателието Polestar.
Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R
Изпълнителният директор на Volvo Australia Мат Брайд е сигурен, че "напомпаното" Volvo V40 ще позволи на скандинавската компания да отмъкне част от клиентите на Volkswagen, в чиято моделна гама влизат два спортни варианта на Golf - GTI (220 к.с.) и R (300 к.с.).

"Австралия е първата държава, в която се появиха горещите модели Volvo S60 Polestar и затова сме готови да предложим на нашите клиенти машини, подготвени с помощта на Polestar. Мисля, че Volvo V40 Polestar ще предизвика сериозен интерес на местния пазар", коментира Брайд.

Очакванията са Volvo V40 Polestar да получи 2.0-литров турбо мотор Т5. Мощността му ще превишава 270 к.с., а въртящият момент ще бъде не по-малко от 400 Нм. Машината ще се предлага както с механична, така и с автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела

Припомняме, че в момента Volvo, съвместно с Polestar, работи върху агресивно комби V60 с 3.0-литров бензинов мотор, чиято мощност ще бъде 360 к.с.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo v40 polestar
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е то с тия голфове стават банални. Ти кво караш - Голф.Следващата ти кола ква ше е - Голф.Предишната ти ква беше - Голф.След 20 години кво ще имаш- Голф.Внуците ти кво ще карат- Голф. И така до края на света..
  • #2
    12 rate up comment 12 rate down comment
    muhaha ( преди 10 години )
    Просто всички се равняват по кошник. ;) За да изпъкват. Виж Тойота са друга работа, с тях не могат да се сравняват.
  • #1
    14 rate up comment 16 rate down comment
    добър критерий! ( преди 10 години )
    И тези се равняват по VW Golf, а не по Toyota Corolla.Факт!Всички знаят кой е етолонът в рози клас.Факт!