IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R

Шведите с помощта на ателието Polestar подготвят "напомпано" V40

Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R

Volvo подготвя спортна модификация на хечбека V40, която трябва да се конкурира с Volkswagen Golf R, съобщава WorldCarFans. В разработката на модела, който ще бъде направен по искане на австралийското подразделение на компанията, ще участва и ателието Polestar.
Volvo V40 се прицели във Volkswagen Golf R
Изпълнителният директор на Volvo Australia Мат Брайд е сигурен, че "напомпаното" Volvo V40 ще позволи на скандинавската компания да отмъкне част от клиентите на Volkswagen, в чиято моделна гама влизат два спортни варианта на Golf - GTI (220 к.с.) и R (300 к.с.).

"Австралия е първата държава, в която се появиха горещите модели Volvo S60 Polestar и затова сме готови да предложим на нашите клиенти машини, подготвени с помощта на Polestar. Мисля, че Volvo V40 Polestar ще предизвика сериозен интерес на местния пазар", коментира Брайд.

Очакванията са Volvo V40 Polestar да получи 2.0-литров турбо мотор Т5. Мощността му ще превишава 270 к.с., а въртящият момент ще бъде не по-малко от 400 Нм. Машината ще се предлага както с механична, така и с автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела

Припомняме, че в момента Volvo, съвместно с Polestar, работи върху агресивно комби V60 с 3.0-литров бензинов мотор, чиято мощност ще бъде 360 к.с.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo v40 polestar
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Коста ( преди 10 години )
    Сравнението с Голф се налага, защото става дума за наточена версия, а много от колите в компактния клас нямат такава.
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да де понеже стана много фрапиращо всяка година да печелят ВАГонетките и сега са решили да разнообразят с дериватите им от подразделенията им Audi, Skoda и Seat.Толкова е елементарно,че дори и най-елементарните биха го разбрали.ЗаВАГенистите не се отнася понеже са друга категория.А журито на тези които не знаят е в по-голямата си част от журналисти от издания на медийната империя разпростряла се в целият свят Билд.Така,че тези конглокси и кой печели в тях хич да не ви учудват!
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Без VW в Световен автомобил на годината28 модела се борят в тазгодишното издание на конглокса Световен автомобил на годината. От тях 12 са европейски, а останалите от САЩ, Япония и Южна Корея. За първи път тази година в битката не участва VW, въпреки че именно Golf спечели престижното звание в миналогодишното издание на конглокса, а германската марка многократно е печелила титлата отново с любимия на всички перничани модел през 2009 г., през 2010 г. с Polo, а миналата с VW Up!. За сметка на това в почетния списък влязоха блестящи представители на Volkswagen Group - Audi, Skoda и Seat.BMW обаче е истински отличник за победата се борят Серия 2 и Серия 4, както и i3.В състава на журито на конглокса влизат журналисти от престижни издания от цял свят, като сред тях има двама сътрудници на германския *** BILD и четирима от британското му издание *** Express, в това число и главният редактор. За разлика от други подобни конглокси, в World Car of The Year може да участва автомобил, продаван в минимум пет страни и на най-малко два континента. Първият етап от гласуването приключва на 4 февруари 2014 г., а финалистите ще бъдат обявени на салона в Женева месец по-късно. Победителят ще получи короната си през април 2014 г. на автомобилния салон в Ню Йорк.
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пак някой журналист каращ Гоуф е правил свободни съчинения.Едва ли някой във Волво би си и помислил даже да се сравнява и конглокира с най-селската и убита компания ВАГен.Общото между Волво и ВАГен е че се водят МПС.Дори таргета им е различен.Волво се кара от успели и интелигентни хора,а ВАГен от най-големите селяци,*** и неудачници.
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    к ( преди 10 години )
    шнур за невзрачните голфове,да ги карат у перник.не могат да се мерят с новите модели на волво
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    "И друга разлика има.Волвото няма асфалт."И продажбите на Golf няма!И печалбите!
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И друга разлика има.Волвото няма асфалт.
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Волво не е ли премиум марка? Защо ще конкурира Голф и иска да привлече част от клиентите на Голф? Би трябвало да се конкурира с РС3, М1 и А-клас АМГ.
  • #5
    20 rate up comment 2 rate down comment
    CLK320 ( преди 10 години )
    Голфаджията, сега и ако се научиш да пишеш правилно и още повече ще ти завиждат. Накрайници, вежди на фаровете (от това по-селско няма накъде, братле) и Усветлението поТ колата, но иначе мразиш кичовете. Я ни светни какво точно разбираш под кич
  • #4
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз карам голф, един перфектен афтомобил в всяко отношение. Икономичен, сравнително мощен, бърз, вози като някои мерцедеси. Даже по добре ама ше кажете че се хваля. Голф 4 е. Сложил сам му умерен тунинг - колкото да радва окото - големи джанти, накраиник на азпуха, затъмнени стъкла, хромирани огледала, синьо усветление пот колата и вежди на фаровете. Всичко мноо добре пипната, мразя кичовете. За нищо не бих го заменил, на всякаде дето отида го гледат и ми завиждат. Аутобилд винаги дава 1 място на