IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi пуска два модела съвместно с Renault

Компаниите обявиха, че разширяват сътрудничеството си

Mitsubishi пуска два модела съвместно с Renault

Алиансът Renault-Nissan и компанията Mitsubishi Motors обявиха, че разширяват сътрудничеството си. В рамките на партньорство Mitsubishi ще започне да продава два седана, които ще бъдат произведени в заводи Renault.
Mitsubishi пуска два модела съвместно с Renault
В момента в Япония Nissan произвежда съвместно с Mitsubishi градски малолитражен автомобил (Nissan Dayz и Mitsubishi eK Wagon), като предстои да пусне негова електрическа версия. Тя ще бъде предназначена и за други пазари, освен японския. Този модел се сглобява в завода на компанията с три диаманта на емблемата.

Предстои и излизането на два седана на основата на модели Renault. Първият е от сегмент D и ще се произвежда в завода на французите в Пусан (Южна Корея), докато вторият е от бизнес-клас и ще се появи на по-късен етап.

"Добрите резултати от сътрудничеството с Mitsubishi в областта на "кей кар" моделите (мини автомобили в Япония) разкриват нови възможности пред Renault за разширяванe на сътрудничеството ни", коментира шефът на Renault-Nissan Карлос Госн. И допълни, че компаниите ще си разменят технологии за създаване на електромобили и на платформи от последно поколение.

Снимка: Ройтерс

Тагове: renault-nissan
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Мицубиши е мегагигант, произвеждащ танкери,АЕЦ-ове, химикали, вкл. едни от най-добрите авт. масла, електроника,военно и космическо оборудване, а когато се "ядосат", правят по някое Паджеро за купите на"Дакар", оставяйки другите в пясъците или Еволюшън за рали-купите, за показно как се минава най-бързо по завои с камъни и дупки.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    От Мицубиши-технологиите, от Рено-бачкаторската работа :)
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 10 години )
    Само не разбрах защо снимката е от завода на рено в Мароко? От тези тримата в ляво, този в средата е кралят на Мароко :)
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    ОО колко сте прости всички на какво ниво са рено бе момци.Вижте постиженията им в автомобилните спортове извадиха и нисан и дачиа от дъното а тука чули недочули и дават мнение.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Митсубиши са много силни в електрониката и батериите.Предполагам са се разбрали,имат договорка кой какво да осигурява и си помагат взаимно.Преди Митсубиши се бяха заиграли с ПСА и слагаха техни двигатели.Много ненадеждна комбинация се получаваше.Например дизеловите Оутландъри тотално отказваха да палят през зимата,когато температурите паднеха под нулата.За какво говорим изобщо...Сега ако ги включат в алианса нещата ще се получат.
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    До по долния ( преди 10 години )
    Те ако наистина бяха с такива невероятни технологии нямаше да стигнат до тук до дъното. А Дачия и Нисан показват че Рено си знаят работата.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    matiz ( преди 10 години )
    Рядко се споменава в статиите, че в алианса Рено-Нисан участва и Самсунг Моторс. В Ю.Корея много модели на Нисан и Рено могат да се срещнат под марката на Самсунг. В Русия също имат съвместен завод със Самсунг, където се произвеждат съвременни модификации на Нисан Алмера.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно така рено порави нисан и сега рено ще поправя и тези. Сега ще се почне самурайски мечове годзили модзили японско качество технологии тей ама рена ги вадят от кашата която са се забъркали
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Само където Рено оправи Нисан разбирачо