IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo иска короната в премиум сегмента

Представи визията си за бъдещето, чрез концепцията Volvo Coupe

Volvo иска короната в премиум сегмента

Volvo Car Corporation официално разкри как ще изглеждат следващите нови модели на компанията, представяйки първите снимки и информация за концепцията Volvo Coupe. Авангардният прототип, който ще бъде представен пред публика по време на изложението във Франкфурт, разкрива и новите системи за безопасност на шведите, както и новаторски технологии за задвижване.
Volvo иска короната в премиум сегмента
Дизайнът на Volvo Coupe е вдъхновен от скандинавския премиум лайфстайл, като съчетава модерното бъдеще с елегантни елементи от миналото, посочват шведите. Новият прототип загатва за бъдещето на шведския производител по отношение на архитектура и динамика. Това е първият проект на новия старши вицепрезидент по дизайна на Volvo – Томас Ингенлат, който показва в каква насока ще се развиват моделите от тук нататък. Първият етап ще започне с новото XC90, което ще излезе на пазара през 2014 г.
Volvo иска короната в премиум сегмента
Първо изображение на следващото поколение XC90

„Volvo Concept Coupe не е футуристична кола мечта. С нея ние искаме да покажем нашите безгранични архитектурни възможности. Уверени сме в новата посока, която поема бранда Volvo. Започваме да променяме облика на компанията с XC90 от следващата година. Още тогава ще видите един много различен дизайн от досегашния, но все пак ще познаете, че това е Volvo. От сега нататък няма да си поставяме граници. Ще добавяме още повече емоция в марката, като моделите ни ще излъчват спокойствие, увереност и красота - характерните черти на скандинавския дизайн“, споделя Томас Ингенлат.

Дизайнерите на Volvo определят Concept Coupe като мощен, но спокоен лъв, който респектира останалите, дори когато си „почива“. С този модел компанията започва да внедрява нова отличителна линия в своя дизайн. Това са Т-образните дневни DRL светлини отпред и отзад, отличителната предна решетка, която напомня за легендарния модел P1800 от 60-те години на миналия век, дългия и ниско разположен преден капак, както и хищния, но същевременно изискан силует. 
Volvo иска короната в премиум сегмента
Ново начало в дизайна на марката поставя и интериорът на колата. Volvo Concept Coupe е оборудван с голям адаптивен тъчскрийн дисплей, разположен на централната конзола, ръчно изработени елементи и материали с най-високо качество. "Всичко това е пример за типичен скандинавски дизайн, който винаги се е отличавал с най-високо качество, съчетано с уют и спокойствие в купето", заявяват от Volvo.

В унисон с традициите на марката, прототипът Concept Coupe демонстрира и нова революционна система за сигурност. Това е технологията „Автономно шофиране“, която позволява автомобилът сам да ускорява и намалява в зависимост от ситуацията на пътя с цел избягване на инциденти. Това е част от глобалната концепция на Volvo за край на смъртните случаи и нараняванията на пътя във Volvo автомобили до 2020 г.

Concept Coupe представя и новите електрически проекти на шведската компания. Той е най-новият член на DRIVe семейството, като демонстрира хибридна plug-in система за задвижване, съчетаваща бензинов турбо-двигател и електромотор, монтиран на задната ос на автомобила. Общата мощност на системата е 400 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

Премиерата пред публика ще се състои през септември на автосалона във Франкфурт.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #24
    11 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Гледам тая година Волво на 1во място по удовлетвореност на собствениците.Тцтцтц,тия са големи будали,да знаеш,аз също карам 3тото си Волво,общо 5то в нашето семейство и да ти кажа,колко ми е гадно,че си се търкалям в Реното от Форд,аууу направо се чувствам мн прецакан.Мерси,че ме светна,че е форд Рено,мисля да го продавам вече,какво ще ме посъветваш да си взема,фенче?
  • #23
    6 rate up comment 4 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Аmатьор,ти дори не знаеш на кое му викат ковчега на снежанка,който по м/у другото няма нищо общо с никоя друга марка.Пoкажи ми и Волво с шаси на Форд и ДВГ на Рено. Освен В40,което е с дизел на Рено,но няма общо с платформа на РЕно.Абе защо да се хабя да ти пиша,при положение,че си мн зле осведомен.Първо попрочети малко(помага,да знаеш,не е опасно) и тогава пак заповядай.
  • #22
    3 rate up comment 9 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Веднага казвам, кофчега на стежанка с мотор от ваген LT,шаси на форд с двигетел на Рено... или обратното беше и всякакви простотии...важно е от сега нататък какво ще е, че беше зле дълго време...
  • #21
    8 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Много ги разбираш бе фенчее,ти па се едно си много убав. Къде са били за присмех само не разбрах?
  • #20
    5 rate up comment 13 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Тук чета Волво били велика марка. Дрън дрън, марка, която беше на присмех сума ти години, Позиционираха се като сигурни коли / което е така/ и оттам нататък мъка с дизайн и механика. Имат едно култово купе част от легендата на Светеца и това е. Ако има да се търси нещо хубаво за Волво, то това е оттук нататък. Концепта изглежда доста прилично. И не бъркайте камионите с колите..различни бири са..
  • #19
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дизайнът наистина е приятен, но това изквазване, "все пак ще познаете, че това е Volvo", е доста далеч от истината. Предницата има изпъчването на BMW, задницата е по-подходяща за американски автомобил. Не случайно челната емблема и надписът Volvo отзад са толкова големи. Само централната конзола е опит да се запази нещо от последните модели на компанията.
  • #18
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Garfield ( преди 10 години )
    Уффф... нагледал съм се на концепти.Да видим какво ще стигне до клиента?
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те винаги са искали това. Въпросът е доколко са го постигали. Ако погледнем историята им, излиза, че и за напред няма да имат шанс.
  • #16
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Искам ( преди 10 години )
    Превъзходна визия!Много е готино.
  • #15
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прелича на Ситроен.