IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S e най-безопасната кола

Електрическият автомобил получи отличието от NHTSA (Видео)

Tesla Model S e най-безопасната кола

"Tesla Model S е най-безопасния автомобил, който някога сме тествали", заявяват от Националната служба за безопасност на движението в САЩ - NHTSA, след проведените краш-изпитания на електрическата кола.
Tesla Model S e най-безопасната кола
Model S. Снимка: Tesla

Единственият модел на американската компания Tesla е преминал с отличие през всички краш-тестове на NHTSA. Той не само е заслужил максималните 5 звездички, но е и показал най-добрите резултати от всички изпитани до момента автомобили.

"Резултатите не са случайни и въобще не ни изненадват, коментират представители на Tesla пред изданието Сarscoops - Още при конструирането на този модел една от целите бе да го направим максимално безопасен при всякакви инциденти на пътя. Постарахме са да се погрижим както за пасивната, така и за активната безопасност".

Според специалистите, провели краш-тестовете, една от причините за здравината на купето на Model S при фронтален удар е липсата на двигател с вътрешно горене. "Кошът на колата не е зает от голям двигател, което позволява използването на новаторски елементи за поглъщане на енергията при удар. Това помага и при евентуален сблъсък с пешеходец, тъй като повърхността на предната част се деформира лесно, като по този начин нанася минимални поражения върху тялото на човека", обясняват от NHTSA.

Резултатите от краш тестовете на NHTSA са поредната добра новина за Tesla. По-рано през годината от авторитетното американско издание Consumer Reports обявиха, че Model S е най-добрата кола, която някога са изпитвали. Същото мнение изразиха и собственици на електрическия автомобил, който малко след премиерата си на пазара успя да изпревари по продажби конкурентните модели на доказани лидери като Mercedes, BMW и Audi.

Model S неотдавна стъпи и на пазара в Европа, което означава, че скоро трябва да бъде подложен на сходни краш-тестове и от Европейската независима организация Euro NCAP.







Видео и информация: NHTSA

Тагове: tesla model s nhtsa
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Някой да знае нещо за проозхода на дизайна ?Пропорциите са като на Ягуар или Мазда 6 и не виждам нищо американско там. Прилича ми на правена в Италдизайн.
  • #14
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Илко ( преди 10 години )
    Красива, чиста,модерна, мощна и сигурна кола, за разлика от новият Голф, който бе обявен за "Кола номер 1" за годината в света, а Тесла е подгласник. Колко пари са дали Фолксваген за да спечели Гоуфу?
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    E, забравихте ли статията за американсия Пасат, която бе пусната и тук ако не греша? Как успяха да напраявят тоя мексикански Пасат 20 000 долара и то базовия модел? Ами как. Промениха окачването и сложиха най-обикновено - почти такова, като плютото от много хора тук окачване на Мустанг. Спестиха от материали, ръгнаха един допотопен многолитров мотор и воаля - 20000 долара! Не, благодаря!
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    относно цените ( преди 10 години )
    От европейските производители само Ауди все още нямат завод в Мексико. Затова цените на немските автомобили са по-евтини в Щатите. Eстествено, това се отразява на качеството им. Нов мерцедес С250 изглежда твърде семпъл като оборудване и с лошо поставена боя. Горивата наистина са по-евтини, близо 2 лева за литър, но масово се зарежда бензин с октан 89. Има и "премиум" - около 93 октана, който идва към 2.50 за литър. Така, че ако в Европа има нискооктанов бензин цената ще е почти същата.
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И какво като станат масови електромобилите един ден? Ще скочи цената на тока, защото не можем да си го купим и пренесем с кофа от Македония нали? Винаги ще ги клатят - с новия модел, с нова технология, с монополи, а когато не става - и с войни. Алчността не случайно е един от най-тежките пороци на тоя свят ...
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    та като стана дума за тесла ето едно видео малко необичайно сравнение на пръв поглед приятно гледане
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До запознат. ( преди 10 години )
    Казах ти че съм проверявал. Ако аутомедия изтрият линка напиши в гугъл "Цени на батерии за електромобили Tesla Model S " Ето ти информация:
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Всичко точно,ама с тея цени за Европа могат спокойно да забравят да продадат каквото и да е. Докато има такива зверски мита за качествени и модерни вносни коли ще е така. До тогава ще си караме "високотехнологичните" TDI хибриди, дето си горят по 10 на 100. Лукоил и златев нямат далавера да карате на ток.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Иво,БГ е последна дупка на кавала и никой не ни бръсне за слива.Какъв сервиз искаш да ти направят,при условие,че на година я продадат 1-2 коли,я не.Съвсем нормално е и икономически обосновано фирмата да се развива,там където има потенциални клиенти,а не на пазари,като нашия,който евентуално ще се развие,ако работите потръгнат на по-богатите пазари.Освен всичко при поръчка,плащаш част от сумата или цялата и чакаш 1-2 г.да ти дойде колата.Производството е осигурено години напред.
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Иво ( преди 10 години )
    Колеги, всички сме фенове на тази кола, но при положение, че най-близкият сервиз ще бъде в Австрия закаква сигурност и мобилност говорим ако искаме да караме колата в България?