IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на Tesla в САЩ надхвърлиха тези на Mercedes, BMW и Audi

Потребителите оценяват колата като най-добрия автомобил, който някога са тествали

Продажбите на Tesla в САЩ надхвърлиха тези на Mercedes, BMW и Audi

Продажбите на Tesla в САЩ надхвърлиха тези на Mercedes, BMW и Audi
Tesla Model S. Снимка: Tesla

Сигурно сте чували за Model S на Tesla - електрическият автомобил с цена дори повече от 70 000 долара, който „никой не може да си позволи“?  Сега, очевидно, доста хора могат да си го позволят, пише в свой анализ CNN.

Всъщност, според данни на LMC Automovite, през първото тримесечие на годината повече хора са закупили Model S на Tesla в сравнение с близките му по цена автомобили с бензинови двигатели, нареждащи се в топ 3 на германския луксозен сегмент. Около 4 750 са купувачите на Model S в САЩ, докато например само 3 000 души са закупили луксозен автомобил на Mercedes.

Разбира се, това сравнение е доста условно. Справка в сайта TrueCar.com показва, че началната продажна цена на Mercedes S-класа всъщност е на нивото на крайната продажна цена на Tesla Model S. Също така клиентите не получават данъчен кредит в размер на 7 500 долара при покупката на S-класа или Audi A8. Докато Mercedes, BMW и Audi предлагат на своите клиенти разнообразни модели от автомобили и джипове, то купувачите на Tesla имат възможност да закупят само един модел.

Но като модел на новостартиращ автомобилен производител и с ограничен кръг купувачи, този Model S се представя доста добре на пазара. Това доказват равнищата на продажбите през миналата седмица. В сряда от Tesla обявиха печалба, която надхвърли прогнозите на Wall Street. Продажбите на Model S за една година са се увеличили с 1 000 броя - от 20 000 до 21 000.

Потребителите оценяват колата като най-добрия автомобил, който някога са тествали. Според водещите списания за автомобили общото му представяне разбива класациите им. Но от възможни 100 точки той събра "само 99" заради недостатъка му, че не може да измине много дълго разстояние, без да бъде презареден (максимумът е 480 км).

Въпреки доскорошните твърдения, че липсва добра мрежа за презареждането на автомобилите, поне за момента обаче, Tesla се представя доста добре.

Още новини за световната икономика четете в Investor.bg

Тагове: tesla model s tesla
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 2 rate down comment
    DaniOcean ( преди 10 години )
    Пич, батерята на Model S се презарежда за 2 часа и половина от 0 до 100% на 220 волта. Това прави по 3.2км на минута зареждане. Тоест, за твоите 40км ще трябва да изчакаш невероятното количество от 13 минути. Да ти кажа досега не съм пътувал до морето без поне една 30 минутна почивка на бензиностанция. Освен това за 5 часа се стига с бракмата на дядо ти. Тая кола е 420 коня със максимална скорост от 210км/ч. Повече от 3-4 часа надали ще ти е пътя, с почивката за презареждане.
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Откъдето следва че Теслата ще се купува най-много от софиянците с произход от Каспичан." - софиянците от каспичан си купуват сестра ти за 15 лева на магистралата. Тесла-та я купуват други хора.
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Защото европейците са изключително алчни коп*ленца и облагат и собственото си производство с големи данъци.От друга страна пък европейците искат с по-малки печалби да продават големи бройки. Затова и в Германия периодично излизат препоръки за кои немски модели си струва да се купи кола от САЩ.
  • #21
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пробег с едно зареждане 480 км.София Варна-504,996 км.Тръгваш от София и някъде 30-50 км. преди да си стигнал до Варна,некъде към Каспичан трябва да спреш да презаредиш.Времето за което си пътувал до Каспичан е около 5 часа-за да изминеш последните 30-40 км. трябва да стоиш и чакаш 2-3 часа за да презаредиш батериите на колата.Та каква е сметката:460-480 км за 5 часа30-40 км за 2-3 часа.Откъдето следва че Теслата ще се купува най-много от софиянците с произход от Каспичан.
  • #20
    0 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Niakoi moze li da mi obiasni za6to v 6tatite novite koli sa s po4iti 40 procenta po eftini v sravnenie s Evropa
  • #19
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Немските вурстове, подобна кола и след 100 г. не могат да създадат.
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    до дърваря ъъъъ бъчваря - аре тогава ти да ми дадеш 5% от 15милиона - аз ше ти върна 5% от 15 хиляди - искаш ли?
  • #17
    6 rate up comment 4 rate down comment
    BB ( преди 10 години )
    Unikalen avtomobil e model S, imah shanasa da q razgledam otblizo i ako harakteristikite i naistina sa takiva kakvito gi reklamirat, ne vijdam koi bi predpochel benz ili bmw
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    187 ( преди 10 години )
    до хах - ми няма никаква магия, отвори някой учебник по физика, примерно за 7-ми клас (не помня кога се учеше), прочети за електромоторите и ще ти се изяснииначе много добра новина, това се разправях преди няколко години с приятели - със всяка произведена бройка цената на тая кола ще пада
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Лозаря ( преди 10 години )
    15 милионен пазар , но там хората не крадът.. или поне не толкова. Тук нямаше да са 21 автомобила , щяха да са доста повече. Както се казва "Сулю и пулю" карат " Луксозни лимузини" вече.