IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti замразява електрическия проект LE

Колата ще трябва да изчака усъвършенстването на технологията

Infiniti замразява електрическия проект LE

Infiniti ще отложи разработката на първия електромобил в историята си, докато екипът на компанията не измисли по-ефективна технология, заяви вицепрезидентът на компанията Анди Палмър пред Automotive News.
Infiniti замразява електрическия проект LE
В изказването си Палмър не навлиза в подробности, но загатва за възможността компанията му да използва батерия от ново поколение, както и усъвършенствана система за по-бързо зареждане. "Има някои интересни технологии, които не очаквахме при представянето на концепта LE. С отлагането на проекта искаме да вградим именно тях в колата," допълва той.

Infiniti LE може да измине до 161 км с едно зареждане - резултат, който се очаква да бъде подобрен в серийния модел. Засега не е известно кога ще излезе първото електрическо Infiniti, но от информацията става ясно, че проектът няма да се забави дълго.

Първоначално японците планираха премиерата на колата през 2015 г.

Преди няколко дни подобно решение взеха и от Mazda, които решиха да инвестират в оптимизацията на конвенционалните си двигатели с вътрешно горене.

Снимка: Infiniti

Тагове: nissan infiniti le
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е, тия по по-елегантен начин се измъкват, за да наблегнат на технологиите за ДВГ xD. Другите направо отрязаха електриката. Абе я се замислете само. На пракинга пред панелката ви има 100 електромобила, а наоколо дебнат 100 ***.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    До първия коментиращ:Ми аз имам друго тълкуване на тези новини. :) Просто ще си седнат мирно другите компании и ще изчакат някой друг да развие технологията, защото явно вече са опитали ама не се е получило, а пък не искат да губят пари за разработки, защото това намялва печалбата...За това си правят хибридчета за сега и ки кютат :) А някой, даже и хибрид не могат още да изкарат серийно като Ауди например :)
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    SLJ ( преди 10 години )
    Че то ние тоя E-tron го чакаме от 15 години. А тук отлагането очевидно е за да се измисли достатъчно ефективна технология, която да привлича клиентела с някакви реални качества, а не просто да се каже, че колата е на ток и се движи. Докато тук въпросът е технологията да изпъква от масово пръкващите се електромобили с пробег от по 150 км. Дори и да остане същият пробег, може пък да търсят начин за светкавично пълно зареждане за 15 мин., например, знае ли човек. Те си знаят най-добре.
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    и какво сега? ( преди 10 години )
    Ако Audi замрази e-tron например е катастрофа,но ако Ifiniti замразят подобен проект, а Mazda дори го отхвърлят преди да са го започнали е най-малкото гениално?'Аде,Доше,темата е твоя-никой не е в състояние да напише толкова глупости за ограничено време като теб.То май времето за теб не е ограничено,както злобата и неграмотността.