IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS

Все пак получи оценка Top Safety Pick от краш-тестовете

Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS

През май американският застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS) публикува резултати от краш-тестовете на 13 компактни кросовъра. В тях не взе участие новият Toyota RAV4, тъй като бе току що излязъл на пазара.

Сега японското проходимо возило бе подложено на краш-тестовете на IIHS, които вече включват и ново изпитание - фронтален удар с малко покритие. А то се оказа непосилно за RAV4, който показа незадоволителни резултати.
Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS
В свое съобщение IIHS обяви, че при теста мястото на водача е било силно деформирано, най-вече при краката. Левият крак на манекена е останал затиснат при удара, което в реални условия би довело до сериозни травми.

Освен това, главата на манекена, на практика, не докоснала въздушната възглавница, тъй като кормилната колона се е изместила вдясно с повече от 17 см. По този начин са пострадали и гърдите на манекена. Предпазните колани също не са свършили достатъчно работа, за да защитят тялото, и това е довело до удар на главата на манекена в приборния панел.
Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS
Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS
Toyota RAV4 се провали в новото изпитание на IIHS
В останалите четири изпитания на IIHS - челен удар в стена, преобръщане, удар отзад и удар отстрани, автомобилът показва максимален резултат, като по този начин получава отличието Top Safety Pick.

Единствените два SUV автомобила, които до момента са заслужили най-високата оценка Top Safety Pick+, която се дава при добро представяне на всички тестове, са Subaru Forester и Mitsubishi Outlander Sport.

Снимки: IIHS
 

Тагове: iihs toyota rav4
0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Лютфи Бостан ( преди 10 години )
    Нищо неочаквано все пак говорим за ТРОШЛЙОТА !
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    xxaaxaxxaxa deca pak li sravnqvate Audi i toyotka
  • #23
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    пак се очертават съдебни процеси за тоиотицата....
  • #22
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ТО отгоре се вижда 2005г авенсис 10к, цена като за Алфа 159, мерцедес Ц-класа 2005г е от 15к нагоре, като е по стар модел. Дали има защо?? Пазара си знае работата. Никога повече японски сандък, с цени на части като за Майбах
  • #21
    25 rate up comment 10 rate down comment
    uhamuha ( преди 10 години )
    този РАФт е толкова грозен, че смачкан даже е по-красив
  • #20
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Тойота Моторс ( преди 10 години )
    Манекена малко поумрял в теста ама карай пак сме Top Safety Pick. Също като в сервизните акции може да сме номер едно по киснене в сервиза, може да ни съдят милиони наши клиенти заради фалшивата ни стока, но ние пак ще си купим класациите за надеждност. Е някой път се излагаме като забравяме да кажем на правещите класациите че при някой модели само емблемата е разликата като примерно със Сцион. И в класациите тя е последна нищо че е същата като моделите ни но понякога стават и такива грешки. Другия път ще платим и за Сцион. Щото не може една и съща кола от един исъщи завод само с различна емблема да е на първо място като надеждност с емблема Тойота и па последно място с емблема Сцион а всъщност са една и съща кола. Трябва повече да внимаваме като плащаме за класации, да не допускаме хората да ни хващат. Въпреки че нашите фенове не са много умни и най-вероятно няма да разберат.
  • #19
    20 rate up comment 13 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    И какво, излиза, че много по-скъпото Audi Q5 е със същия плачевен резултат като средняшкия RAV4.Това говори много лошо за Audi.
  • #18
    6 rate up comment 7 rate down comment
    За Ауди А4 ( преди 10 години )
    Audi A4 Cabriolet Moderate overlap front test resultsGood 2007-09 modelsSmall overlap front test resultsNo small overlap front tests have been conducted for this vehicle.Side impact test resultsMarginal 2003-09 models Roof strength test resultsNo roof strength tests have been conducted for this vehicle.Общо представяне Poor!!!
  • #17
    3 rate up comment 6 rate down comment
    За Ауди ( преди 10 години )
    Първите данни които съм дал са за Q5!
  • #16
    11 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Toyota li,ne merci zivee mi se