IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Косачка за трева вдига 210 км/ч

Машинката е с двигател от мотоциклет Honda

Косачка за трева вдига 210 км/ч

Специалисти от компанията Honda създадоха специално за британското телевизионно предаване Top Gear най-бързата косачка за трева в света, съобщава BBC. Тя може да развие скорост от 210 км/ч.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Досегашният световен рекорд за подобна машина бе 155 км/ч. По думите на представители на Honda, техните инженери са имали трудната задача да запазят външния вид на косачката и същевременно тя да може да развива висока скорост. В крайна сметка японският производител е снабдил модела си Honda HF2620 с двигател с мощност 1000 куб. см от спортния мотоциклет VTR.

Стандартната машинка за косене с огромна трудност достига 18 км/ч, тъй като мощността на нейния мотор е едва 20 к.с. От друга страна за безумното творение на японците това не е проблем, тъй като двигателят Honda 1000cc VTR разполага с цели 110 к.с.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Кормилното управление на машината е взаимствано от Morris Minor, колелата са от квадроцикъл, а металните остриета за косене са премахнати. Пълната си мощност двигателят на новото творение достига при 4000 об/мин., като в Honda са на мнение, че машинката ще ускорява от 0 до 100 км/ч да 4 секунди.

Същото прави и суперколата Ferrari F12, но не е ясно кой ще се прежали да се пробва зад волана на Honda HF2620... Машината още не е изпробвана, като със сигурност няма да получи лиценз за обществено ползване. И в крайна сметка ще си остане само експеримент.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Снимки: Facebook
 

Тагове: honda 1000cc vtr
0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Косач ( преди 10 години )
    И аз имам косачка Хонда, но моята вдига 6-7 км. С тая не ща да работя, напускам веднага.
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    бмв е60 ( преди 10 години )
    Сега като видях и спирачките направо закопава голфа с тези вентилирани дискове :)
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    бмв е60 ( преди 10 години )
    Малко по бързо от Голф :). Ще има скоро тунинзи на пернишки кокошарници с двигател от косачка
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Остриетата за косене премахнати,не може да коси,а е наричат косачка?!Нещо не разбирам.Това в този вид повече отива към АТВ,отколкото косачка.Иначе щом е с ДВГ Хонда-грешка няма.Най-добрите.Имахме мото-фреза с ремарке Хонда.Невероятна машина.Дърпаш въжето и ако има бензин в резервоара пали при всякакви условия.Грам масълце не пипва,а се ползваше целогодишно на село.Комшията има агрегат Хонда и мотора на лодката му е от същата марка.Казва,че по отношение ДВГ Хонда са най-добрите.И аз така мисля.