IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска 6-метров S-Class

Заместникът на Maybach ще се нарича Pullman

Mercedes пуска 6-метров S-Class

Най-луксозната модификация на новата S-Class ще се появи след година и ще се превърне в заместник на моделите на закритата марка Maybach, пише Worldcarfans, позовавайки се на информация от приближени до германската компания.
Mercedes пуска 6-метров S-Class
Mercedes S-Class (W222). Снимка: Mercedes

Според твърденията новата версия на S-Class ще приеме името Pullman и ще стъпи на пазара през май 2014 година. Тя ще се отличава с по-големи размери и още по-луксозно оборудване.

Очаква се заместникът на Maybach да има междуосие от около 3500 мм, а общата дължина на машината да достигне 6000 мм. За сравнение стандартната версия на новата S-Class (W222) има дължина 5116 мм и междуосие 3035 мм. При моделът с дълга база размерите са съответно 5246 мм и 3165 мм.

Посочва се също така, че за някои пазари ще бъде предложен още по-голям модел, при който ще има три реда седалки (като в лимузина), а размерите му ще бъдат най-близки до настоящия Mercedes-Benz S600 Pullman. Подобни удължени версии са изключително популярни в Китай, което предполага, че тази модификация ще бъде предназначена именно за най-големия пазар в света.

Досегашната информация гласеше, че в Mercedes-Benz смятат да отделят напълно новата лимузина Pullman от S-Class и да й предадат собствена индивидуалност - нови светлини, предното стъкло с по-голям наклон и уникален салон. Що се отнася до задвижването, спекулациите сочат, че най-вероятен е V12 мотор с обем 6.3 литра, който генерира 650 к.с. и е комбиниран с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Освен стандартната S-Class, дългата й база LWB и модификацията Pullman, на пазара ще се появят още купе, кабриолет и купе с четири врати.

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А комби няма ли да има?
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 11 години )
    Яка кола, а Бурмастера кефи!
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Очаквах стил,класа и традиции във визията и излъчването на този автомобил,но виждам нещо коренно различно.Отвън силуета е добър,но фаровете и най вече задните светлини приличат по-скоро на SsangYong,отколкото на автомобил от този клас,цена и имидж.Вътре ламперията по таблото с тези дифузьори ми идва в малко повече.Изложили са се тотално този път.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Като за тежкарска кола, дизайнът е много сполучлив, но арматурното табло ме смая с тези вентилатори! Мислех, че това е само увлечение на Фолксваген/Ауди, обаче и мерцедес са решили да покажат постижения :) във вентилаторостроенето.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    :D ( преди 11 години )
    "А фаровете са като аквариуми" селчо аквариума с фарове това да не оня кош който ти караш :Д грозен дизайн комплексари колкото искаш
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Браво бе умник. Кока кола не била нат.сок. Честно много си ***. Кока кола е най най защото си е създала собствен клас напитка. Схващаш ли логиката. В луксозния клас Мерцедес е кока кола.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    Много красива кола пак ще е номер едно в класа си просто като гледах презентация на колата и на какви функции има селячнчетата където храните и се возите в рейса цял живот ще мечтаете за такава кола
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Да, доста е грозен. Изобщо тия Мерцедес само гозни коли правят. Изобщо не знам как са станали еталон за лукс. Според мен всички президенти и диктатори трябва да се возят на дизели и то нещо качествено, Фоксваген, Ауди, Киа и.т.н.
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    omg ( преди 11 години )
    само на мен ли не ми харесват фаровете? стоят ми някак кичозно...
  • #2
    7 rate up comment 25 rate down comment
    SD ( преди 11 години )
    И 10 метров да пуснат пак ще си остане ***.