IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler окончателно спря Maybach

Германците не успяха да се разберат с Aston Martin за спасяването на марката

Daimler окончателно спря Maybach

Германският автомобилен концерн Daimler официално обяви, че спира производството на автомобили под марката Maybach. Слуховете за подобно нещо се носят от доста време, а през миналата година шефовете на  Daimler AG обявиха бъдещето закриване на бранда.
Daimler окончателно спря Maibach
Официалното обяснение бе: „По-добре да се закрие компания, която носи финансови загуби, отколкото да се поддържа марка с неясно бъдеще, която не може да реализира продажби на очакваното ниво”.

През миналата година Maybach е продал едва 157 лимузини в цял свят. А шефът на Daimler Дитер Цетче бе обявил, че прагът на рентабилност на марката е 900 коли на година.

От концерна разпространиха сред дилърите си нова ценова листа, в която се съобщава, че 5 модела Maybach - 2012 година, са свалени от производство и вече ще се предлагат само автомобили от миналата година. Още през април компанията обяви намаления от близо $100 000 за седаните 57 и 62. Като се има предвид, че цената им е от около $400 000, то отстъпката е повече от сериозна.

От Daimler се опитаха да спасят марката, като водиха преговори с Aston Martin, откъдето имаха интерес към Maybach. Англичаните бяха готови да поемат разработването и проиводството на нов модел, като в замяна трябваше да получат платформи, двигатели и трансмисии от Daimler, но споразумението пропадна.

0 от 500