IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A7 тръгва на водород

Германците ще стартират тестовете на този модел през август

Audi A7 тръгва на водород

Германската автомобилна компания Audi ще предложи версия с водородна клетка на своя модел A7. Това твърди авторитетното английско списание Autocar, което уточнява, че изпитанията на колата ще стартират през август.
Audi A7 тръгва на водород
Стандартната версия на Audi A7 Sportback. Снимка: Audi

Според информацията водородната версия на A7 ще попълни екологичната гама от модели на марката, носещи означението е-tron. Твърди се, че двигател с водородна клетка ще има при почти всеки модел на Audi.

Към момента няма никаква информация за задвижващият агрегат на Audi A7 Fuel Cell. Вероятно обаче системата ще се придържа към настоящите технологии - електрическа енергия за задвижване, която се получава при електрохимическа реакция между водород и кислород.

Последната подобна разработка на Audi - прототипа Q5 Hybrid Fuel Cell (HFC), разчита на полимерна електролитна мембрана (PEM) с горивни клетки, два резервоара водород с налягане 700 бара, литиево-йонна батерия и два електрически двигателя, които са поставени в близост до колелата и доставят 122 к.с. и 420 Нм.

Водородна технология развиват още няколко автомобилни компании. Повече вижте ТУК

0 от 500
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    четери нули- големи ( преди 10 години )
    А ДАНО,АМА НА ДАЛИ! :)
  • #20
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вървят по пътя на Хюндай, които пускат сериен модел.
  • #19
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тези пък видели,че коня го подковават и като жабата и те вдигнали крак.Един хибрид или електромобил не могат да направят,а почнали да лъжат загубените си фенове,че на водород ще правят кола.Ще,ще,ще...направят направят,ама друг път.
  • #18
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 10 години )
    Нисан продаде 10 000 елктрически Лииф в Европа. Само германците, с изключение на БМВ още залгат на дизела, особедно Ваген?Ауди, които наскоро погребаха електричката си...
  • #17
    25 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    О, боже а.... Като стане дума за нещо ново от тая фирма - то обикновено е само нови ЛЕД светлинки и лек фейслифт и с тва им се изчерпват новостите. А тези модели дето щели в бъдещето да ги прават си седят само на картинки и датата на серийното им производство се мести все по напред в бъдещето. Мъкааа :)
  • #16
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Subarufan ( преди 10 години )
    Абе те и гърците биле много велики преди 2000 години, ама от тогава нищо не са направили...
  • #15
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хаха, Чудолавчо нещо се изказа неподготвен! Къде биле на Тойота съвремните технологии...? Милия,как да знае той за напредъка на истински иновативните автомобилостроители, като то на пазара в Илиенци и по автоморгите, където прекарва предимно времето си, най-висшата технология, която е виждал е тракщ дизел, ТДИ с помпа-дюза!
  • #14
    19 rate up comment 1 rate down comment
    До Чудослав ( преди 10 години )
    Чудославееее, вземи се ощипи по бузките за да повярваш, да не си мислиш че е сън, ама Тойота отдавна надминаха германците, като стане въпрос за по-съвремнни технологи, различни от тркащите дизелчета, бълващи саждички! Специално за теб е линк-а, да ти отговори на въпроса, къде са Тойотките, а именно че са си където обикновено са- едни от водещите фирми на пазара:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/17356-v-toyota-sa-gotovi-sys-sedan-na-vodorod/
  • #13
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Думичката "ще" се среща 32 пъти на тази страница! Типична ВАГинска новина! Дерзайте заклети фенове!!!
  • #12
    18 rate up comment 2 rate down comment
    G777 ( преди 10 години )
    NE GOVORI GLUPOSTI TOYOTA SA NA 1-VO MQSTO V PROIZVODSTVOTO NA HYBRIDI.