IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault подготви шампионски Megane RS

Модификацията Red Bull Racing RB8 е посветена на успехите във Формула 1

Renault подготви шампионски Megane RS

Renault създаде поредната специална модификация на „заредения” хечбек Megane RS. Новият модел е подготвен с помощта на отбора от Формула 1 -  Red Bull Racing, в чест на трета поредна титла при конструкторите, спечелена от тима през миналия сезон.
Renault подготви шампионски Megane RS
Специалната версия носи името Red Bull Racing RB8 и е боядисана в специално тъмносиньо - един от фирмените цветове на тима. Машината има няколко лога на производителя на енергийни напитки, черни 19-инчови джанти и гуми Bridgestone Potenza RE050A. С тези гуми преди 2 години Megane RS записа рекорд на „Северната дъга” на писта „Нюрбургринг” при автомобилите с предно предаване, като даде време от 8 минути и 7.97 секунди.

Машината разполага със специален мултимедиен комплекс, разработен за нея. В него влиза и новата система R.S. Monitor. Тя в реално време следи и показва на дисплея R-Link тризмерни картинки и диаграма с данни за показателите на двигателя, ускорението на автомобила и натоварването, на което е подложен. След това информацията с телеметрията може да бъде прехвърлена на USB-флашка.

„Хот-хечът” е построен на базата на Megane RS със спортно окачване Cup. Машината разчита на 2.0 литров турбо-мотор с мощност 265 к.с., 6-степенна скоростна кутия с повишено триене на предната ос. От 0 до 100 км/ч колата ускорява за 6 секунди, а максималната скорост е 254 км/ч.

Тази специална версия ще се продава в 26 европейски държави, като първи с нея ще разполагат дилърите във Франция – в края на юни. Продажбите на модификацията ще бъдат прекратени на 30 септември. А цените стартират от 36 000 евро.

Снимки: Renault

0 от 500