IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault подготви шампионски Megane RS

Модификацията Red Bull Racing RB8 е посветена на успехите във Формула 1

Renault подготви шампионски Megane RS

Renault създаде поредната специална модификация на „заредения” хечбек Megane RS. Новият модел е подготвен с помощта на отбора от Формула 1 -  Red Bull Racing, в чест на трета поредна титла при конструкторите, спечелена от тима през миналия сезон.
Renault подготви шампионски Megane RS
Специалната версия носи името Red Bull Racing RB8 и е боядисана в специално тъмносиньо - един от фирмените цветове на тима. Машината има няколко лога на производителя на енергийни напитки, черни 19-инчови джанти и гуми Bridgestone Potenza RE050A. С тези гуми преди 2 години Megane RS записа рекорд на „Северната дъга” на писта „Нюрбургринг” при автомобилите с предно предаване, като даде време от 8 минути и 7.97 секунди.

Машината разполага със специален мултимедиен комплекс, разработен за нея. В него влиза и новата система R.S. Monitor. Тя в реално време следи и показва на дисплея R-Link тризмерни картинки и диаграма с данни за показателите на двигателя, ускорението на автомобила и натоварването, на което е подложен. След това информацията с телеметрията може да бъде прехвърлена на USB-флашка.

„Хот-хечът” е построен на базата на Megane RS със спортно окачване Cup. Машината разчита на 2.0 литров турбо-мотор с мощност 265 к.с., 6-степенна скоростна кутия с повишено триене на предната ос. От 0 до 100 км/ч колата ускорява за 6 секунди, а максималната скорост е 254 км/ч.

Тази специална версия ще се продава в 26 европейски държави, като първи с нея ще разполагат дилърите във Франция – в края на юни. Продажбите на модификацията ще бъдат прекратени на 30 септември. А цените стартират от 36 000 евро.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #19
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ebagooooooooo ( преди 10 години )
    Не съм почитател нито на Мерцедес нито на Рено , обаче по стечение на обстоятелствата имаме Мерцедес Вито и РЕНО Трафик . Е Реното е 1000 пъти по добро от Мерцедеса поне в този модел.По икономично , по безшумно , по бързо , по комфортно , по оборудвано и вози по добре !
  • #18
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    то един такъв експерт гоуфаджия ми обясняваше, че рс означава рали спорт и че е немска фирма за тунинг, правеща доработки на ауди, форд и по край тях с бракувани части и на рено...
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 do vrvm ( преди 10 години )
    Колега не си хаби нервите да обяснбяваш тук, на фенчетата без книжки тук... :)....РС нямало общо с Рено, мъкаа мъкаа
  • #16
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ясно гледал в mobile.de Типичен *** ами погледи то има и рс версия за 15 000 евра, Пълни глупости.. а и друго интересно как така рено спорт било в англия като точно базата им е разположена в алпите ама явно алпите се намират в англия. Смешни сте колко *** факти вадите истината е че тоя хеч мачка за разлика то някой други.
  • #15
    12 rate up comment 1 rate down comment
    vrvм ( преди 10 години )
    Ами разбира се, че няма:)) Те Рено даже са откраднали плановете от Англия. Това е просто смешно обяснение, ама щом ви топли и обяснява пълната безпомощност на немските "велики" марки, добре. За мен пък е супер смешно кола, която струва 100000 лева и нагоре във 21 век, супер лукс да не може да тръгне от място при една педя сняг в града и да се налага да се бута:)))
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    в Германия ( преди 10 години )
    До тоя който пита "къде е това субару за 35 000 евро" Потърси в mobile.de и ще видиш! Чисто ново Subaru STI модел 2013 струва 34 900 евро.
  • #13
    14 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Разбирачи тази кола се прави от същите хора който правят Ф1 болида.РС дивизията няма нищо общо с обикновено рено вижте му времето на Нюрбургринг на какви коли са след него
  • #12
    18 rate up comment 3 rate down comment
    vrvm до 14 ( преди 10 години )
    Хехе..Ама аз ти пускам факти, а ти ми се нервиш. Гадничко, че френските Рена мачкат немските супер машини,нали? Тук само БМВ, Мерцедес, Хонда и т.н. признават и накрая на пистата победител "Дачия":))Ужас:)) На мен Рено са ми симпатични точно заради такива като теб защото вече години разбиват клишета как немските и японските автомобили са супер:))) Те Мерцедес защото нищо не разбират за това точно с Рено подписаха:)
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    vrvm ( преди 10 години )
    То тези дето правят "лъснатите" Дачии последните години доминират във Формула 1 в конглокенцията на БМВ, Мерцедес, Хонда,Ферари и т.н. От 1990 около половината от титлите са спечелени от отборите с двигател Рено. А ако си купувате случайно нова А класа на Мерцедес или бус да не се изненадате, че е двигател на "Лъсната Дачия":))
  • #10
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дай да го видим това субару за 37 000 евра къде е. И в Бг къп версията на мегана е 65 000 лв. И това е най-бързата кола с предно предаване. Качете се на някой хот хеч и тогава ми говорете че не може да се кефиш на макс.