IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall атакува нов сегмент

На изложението в Шанхай китайците ще покажат "паркетен" кросовър

Great Wall атакува нов сегмент

Китайската компания Great Wall, която произвежда част от моделите си в завода край Ловеч съвместно с българската Litex Motors, е готова да атакува нов сегмент - този на така наречените "паркетни" кросовъри.
Great Wall атакува нов сегмент
Както изглежда Haval H2 ще предлага различни цветови комбинации както за екстериора, така и за интериора

Първият опит в тази насока ще стане факт на започващото в събота (20 април) международно изложение в Шанхай. Там Great Wall ще покаже кросовъра Haval H2, който е серийна версия на концепта Great Wall Haval M3, чиято премиера се състоя преди 3 години на автосалона в Пекин.

Сериозно впечатление във външния вид на кросовъра правят огромната хромирана решетка на радиатора, челните светлини със светодиодни елементи и дифузьора с интегрираните в него две тръби на изпускателната система.
Great Wall атакува нов сегмент
В интериора трябва да бъде отбелязана централната конзола с голям цветен дисплей, многофункционалния волан с 3 спици и дървените елементи от обзавеждането, които имат за цел да придават по-престижен вид на автомобила.
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Haval H2 има дължина 4300 мм. и междуосие 2580 мм., като ще разчита на 1.5 литров бензинов мотор с 4 цилиндъра (GW4G15). Мощността на агрегата е 105 к.с., а максималният въртящ момент 138 Нм. Двигателят може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с безстепенна вариаторна трансмисия. Задвижването е към предните или към четирите колела.

Все още не е ясно дали Haval H2 ще се предлага и на други пазари, освен китайския. И съответно дали част от неговото производство ще бъде насочено към други страни и конкретно България. Ясна е обаче цената на кросовъра - $13 000.
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Снимки: autohome.com.cn

0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Атакува е силно казано ! :) По скоро се опитва да продаде техника от преди 20тина години в нова опаковка :)) Това ако не се лъжа е същият мотор който се монтира във Волексите, той от своя страна беше свален от употреба агрегат на някой от японските производители...Мицубиши ако не греша. Та типично по китайски също като фълшив часовник сложили един нескопосано копиран лъскав корпус от престиижна марка а вътре долнопробен механизам и ето ви Ролекс за 10 лева :)))Определно това нещо ще се харчи само в Китай :)
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Спомени, спокойно..Тук СЕМ не вървят :)
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ценител ( преди 11 години )
    ....и все пак не мисля че е цялата авто. индустрия! Няма да споменавам марки за да не правя реклама , но не съм съгласен!Все още има автомобили ама за ПАРИ !
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    След `95-та цялата автоиндустрия сменя концепцията за "вечният" автомобил, с този който носи печалби. Никога повече няма да има 124-ка!6 години казваш...че то това е предостатъчно..Ако отвориш един лизингов план разбираш как точно на тази година остатъчната стойност е 5%..Подобни автомобили(в т.ч. Дачия, някои модели Шкода, корейки и т.н.) са купувани точно с презумцията да служат вярно няколко години и после се бракуват.Само ние тук се опитваме да ги връщаме към живот, за да ги караме 15г.!
  • #22
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ценител ( преди 11 години )
    Житейският опит е доказал че винаги евтиното излиза 2-3 пъти по скъпо.Всичко на този свят върви с закономерности.Тоест в този автомобил за да е по евтин е вложено по малко качество , лоши материали , не добре развит мотор и ............Нищо чудно въпреки добрия си вид този автомобил след 6 - година и 130 000км да започне да се само разпада!А иначе 138 нм наистина са малко за това купе.В момента карам два автомобила единият 125 нм и другият 360нм и мога да преценя!
  • #21
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ми менте на ауди ще е ,знаят какво се харесва,а за менте на тойота и хюндай,още не съм чул...как да чуя като те самите са правили ментета ахахахахаахахах и поздрави за феновете на ментетата, просто закопил :)))
  • #20
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В България ще се продава под името Грейт Уол КАВАЛ !
  • #19
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да бе ще си го купи, та да вземе да изхаби същата сума за ремонти. Нещо правено в Европа и то в Източна няма как да е качествено.
  • #18
    10 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    То и ако си купиш едно ще е ОК, а не само да лаеш кое било ОК и кое не. Определено н е е ОК 15 годишната ти коруба със секторчета синьо и бяло.
  • #17
    11 rate up comment 4 rate down comment
    8888888 ( преди 11 години )
    Фарове и странични огледала от предпоследното Audi A3.Иначе, ако започнат да го сглобяват в БГ е ОК!