IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg

Концепцията DS Wild Rubis разчита на хибриден агрегат и ще се качи на поточните линии още догодина

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg
Citroen разсектери концптуалния си модел DS Wild Rubis, за който загатна в началото на месеца. Официалният дебют на автомобила ще се състои на предстоящото изложение в Шанхай (Китай).

DS Wild Rubis разчита на напълно нов хибриден агрегат. В него влизат 1.6 литров бензинов двигател и електромотор. Първият задвижва предните колела, а вторият – задните. Общата мощност на агрегата е 243 к.с.

Досега групата PSA Peugeot Citroen използваше съвсем различен вид хибриди - комбинация между дизелов двигател и електромотор. Това съчетание видяхме при кросовъра Peugeot 3008 Hybrid4 и хечбека Citroen DS5.

Габаритите на DS Wild Rubis са дължина 4.7 м, широчина 1.95 м и височина – 1.59 м. Междуосието е 2.9 м. Новият модел е построен на шасито на DS5, като по размери е сходен с Volkswagen Touareg. Това опроверга по-ранните твърдения, че дължината на прототипа ще бъде 4.5 и серийната му версия ще трябва да се конкурира с Volkswagen Tiguan, Honda CR-V и Toyota RAV4.

Очакванията са машината да излезе в серия догодина, като премиерата й ще се състои на салона в Пекин. Тогава ще стартират и официалните продажби, като те първоначално ще бъдат само за клиенти от Китай. На по-късен етап моделът ще получи името DSX7, под което ще се продава на европейския пазар.

Производството на серийната версия на новия модел от линията DS ще бъде поверено на съвместното предприятие на групата PSA Peugeot Citroen и компанията Dongfeng в Китай.

Снимки: Citroen
 

Тагове: ds psa ds wild rubis
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Анонимен, в Европа го продават. Какъв му е разхода не знам и не ме интересува, ако искаш да знаеш има Google има и ***.volkswagen.com/de/bg и т.н.Дошо, продават ли хибрид? Продават. От там нататък какво е или не е хибрид "за теб" няма грам значение.
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Уха и ако не се продава в Европа, направо ще ги намразя... Иначе е уникален, нека да произведат някой 3 литров двигател, да се конглокира и с малко по горен клас.
  • #7
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде го продават?В Европа ли или някъде другаде?Колко харчи и изобщо недоразумението Тояга може ли да се нарече хибрид!
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВАГ и хибридни технологии :)))
  • #5
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Дошо, VW продават Touareg във версия с хибридно задвижване от три години насам.
  • #4
    14 rate up comment 16 rate down comment
    OQ ( преди 11 години )
    Не знам защо се зачждате така с Дошо!? Вярно е, че PSA са много зле и аз лично не намирам нито един от моделите им за привлекателен и здрав, но Fiat правят пък хубави коли и би предпочел всяка Alfa пред VAG аналога й. А сивикът на старо ще ви надживее и вас и Туарезите ви.
  • #3
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Нищо чудно, ( преди 11 години )
    Дошо,че "На мен лично DS4, DS5 много ми харесват." Скоро бяха спечелили приза за "гей автомобил" с някой от DS моделите си.То и C5 трябваше да бъде KONKURент на А4,ама VW Group правят нови заводи, а PSA затваря своите и освобождава работници.Като Fiat и Opel,Доше!Ти заложи на Civic на старо, а чупливите Touareg остави на нас глупаците!
  • #2
    4 rate up comment 17 rate down comment
    SLJ ( преди 11 години )
    Решетката на Subaru Viziv съчетана с предницата на сегашния Pathfinder. Аз това виждам. Не, че не ми харесва автомобилът, но...
  • #1
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Благо ( преди 11 години )
    Много ми харесва със всичкия този никел.Направо се влюбих във формата на огледалата. Единственото, което ме притеснява е цената. На Аерогара София преди година имаше изложен ДС5, който беше на цена 71000лв, което ми се струва доста завишена сума.