IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg

Концепцията DS Wild Rubis разчита на хибриден агрегат и ще се качи на поточните линии още догодина

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg

Citroen извади конкурент на Volkswagen Touareg
Citroen разсектери концптуалния си модел DS Wild Rubis, за който загатна в началото на месеца. Официалният дебют на автомобила ще се състои на предстоящото изложение в Шанхай (Китай).

DS Wild Rubis разчита на напълно нов хибриден агрегат. В него влизат 1.6 литров бензинов двигател и електромотор. Първият задвижва предните колела, а вторият – задните. Общата мощност на агрегата е 243 к.с.

Досега групата PSA Peugeot Citroen използваше съвсем различен вид хибриди - комбинация между дизелов двигател и електромотор. Това съчетание видяхме при кросовъра Peugeot 3008 Hybrid4 и хечбека Citroen DS5.

Габаритите на DS Wild Rubis са дължина 4.7 м, широчина 1.95 м и височина – 1.59 м. Междуосието е 2.9 м. Новият модел е построен на шасито на DS5, като по размери е сходен с Volkswagen Touareg. Това опроверга по-ранните твърдения, че дължината на прототипа ще бъде 4.5 и серийната му версия ще трябва да се конкурира с Volkswagen Tiguan, Honda CR-V и Toyota RAV4.

Очакванията са машината да излезе в серия догодина, като премиерата й ще се състои на салона в Пекин. Тогава ще стартират и официалните продажби, като те първоначално ще бъдат само за клиенти от Китай. На по-късен етап моделът ще получи името DSX7, под което ще се продава на европейския пазар.

Производството на серийната версия на новия модел от линията DS ще бъде поверено на съвместното предприятие на групата PSA Peugeot Citroen и компанията Dongfeng в Китай.

Снимки: Citroen
 

Тагове: ds psa ds wild rubis
0 от 500
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    до: Нима!? ( преди 11 години )
    А неграмотния потребител RRE с неговия евоук в класацията ли е? Хахахах
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Нима!? ( преди 11 години )
    за този който написа:"Ехе супер красив. DS серията била гейска по голяма глупост не бях чул."Гей автомобил на годината 2012Тази година това е Citroеn DS4, а класацията го следват Land Rover Evoque и Mini Coup
  • #17
    18 rate up comment 2 rate down comment
    ККК ( преди 11 години )
    Много е готин.И хибридното задвижване е модерно... Направо не знам какво не му харесвате...
  • #16
    10 rate up comment 3 rate down comment
    ! ( преди 11 години )
    Французите ще излязат най-разумни! Ползват система като на Лексус RX и на дизайн са го докарали, ако характеристиките и интериора са добри ще избият рибата!
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 11 години )
    ....нямам думи.......
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    RRE do do60 ( преди 11 години )
    Ti si nai-gnilata ne gnoiasala iabalka v tozi forum
  • #13
    12 rate up comment 3 rate down comment
    BG ( преди 11 години )
    Много як дизайн. Интересно в да я видим на живо. Първото нещо което те грабва в една кола е дизайна, вече след това идват другите работи. За чисто нова кола е трудно да се каже предварително дали ще е надеждна, но с новите с-ми за производство и съответната гаранция примерно от 5 години смятам че е ОК.
  • #12
    4 rate up comment 9 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Kazva se 1 miliard da te svetna,kak e vazmozno da si tolkova neuk.Dizaina za men e po vazen,za6toto karam excluzivno samo novi koli.Normalno za teb nadeznosta da e nai-golemia dobrodetel 6tom kupuva6 samo ocasion.Razli4ni klasi hora,razli4ni ideali
  • #11
    9 rate up comment 13 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Za parvi pat vizdam,koncept na djip,koito da e na edno nivo s range rover evoque,samo neznam dali 6te badat smeli kato angli4anite i da go pusnat v tozi mu vid.Bi imal nebival uspeh.V dne6no vreme dizaina e po vazen ot nadeznosta,za neia si ina garancia
  • #10
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ехе супер красив. DS серията била гейска по голяма глупост не бях чул. PSA с последните си модели май се върна отново в играта. Браво! Вижте DS5.