IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Audi научиха американците да карат дизели

Ще предлагат дизелов двигател при всеки свой модел в САЩ

BMW и Audi научиха американците да карат дизели

BMW и Audi научиха американците да карат дизели
Най-мощният дизел в гамата на BMW - 3.0 литрa, шест цилиндъра, три турбокомпресора и мощност 381 к.с.

Американците са известни с резервираността си към дизеловите коли. В последно време обаче автомобилите с такива двигатели набират популярност и заемат все по-голям дял от местния пазар.

А основна заслуга за това имат немските производители на автомобили, които през последните години разработиха икономични, мощни и еластични двигатели, работещи с дизелово гориво. Така предимствата на дизеловите мотори достигнаха и до потребителите в САЩ. И бързо станаха популярна и търсена алтернатива на бензиновите и хибридните коли.

"Търсенето на дизелови модели е толкова голямо, че още тази година моделите A6, A7 и Q5 ще получат такива двигатели", заяви шефът на Audi в САЩ Скот Киоу, уточнявайки, че половината от реализираните в страната Audi A3 са с дизелов двигател, а при Q7 тези версии представляват 36% от продажбите.

Плановете на BMW за дизеловите двигатели в САЩ са дори по-смели. Баварците ще предлагат дизелова версия за всеки техен модел.

"Още през следващите няколко месеца ще пуснем на пазара 7-Series и X3 с такива двигатели", зави шефът на американското подразделение на BMW Лудвиг Вилиш, пояснявайки, че търсенето на дизелови двигатели расте всеки ден, особено при по-големите модели.

"Всяко четвърто продадено в САЩ BMW X5 е дизелово. Ако цените на бензина продължат да вървят нагоре, очакваме всеки трети такъв модел да бъде снабден с дизелов двигател".

Засилващото се влияние на дизеловите коли в САЩ не остана незабелязано и от други автомобилни компании. Mazda обяви, че новата Mazda6 ще се предлага с дизелова опция, Chevrolet пусна дизелов Cruze, а Chrysler сложи такъв двигател на Dodge Ram 1500. Последният пикап Dodge Ram 1500 с дизелов двигател бе произведен преди 30 години.

Информация: Аutonews. Снимка: BMW

0 от 500
  • #39
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като се има в предвид, че дела на двете компании на пазара е около 1% навярно - това едва ли има някакво съществено значение.
  • #38
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Малко позакъсняха. Ръста на продажби при хибриди и електрички е много по-голям.
  • #37
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много Важно!
  • #36
    4 rate up comment 7 rate down comment
    robi1971 ( преди 11 години )
    Ще се научат братята Хамериканци че ,дизела е хубаво нещо харчи малко и върви много . По всички класации хибридите ги дават ,че а икономични ,но не и при скорости над 100км в ч . Ще научат че може и на LPG - CNG ,особено CNG метана там е 100 дол куб а тука е 600дол след намалението
  • #35
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Закъснели са с 10-ина годинки. Ако на времето ги бяха научили сега щеше да пробиват, но те вече знаят да карат хибриди и дизелите не могат да променят това.
  • #34
    7 rate up comment 8 rate down comment
    ККК ( преди 11 години )
    Само дето Bluetech на Мерцедес бяха първите дизелови леки коли в САЩ...
  • #33
    7 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Tova ozna4ava da se vurnat 100 godini nazad!Daaa,ama neee.Sled 20g. shte ima samo hibridi i el. koli.Zapomnete tova!
  • #32
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Predi okolo mesets chetoh statiya v drug sayt. Ne znam zashto ne se poyavi v Automediya, no ako sum ya propusnal molia da buda izvinen. Nemski ekspert obiasniavashe, che postoyannoto uvelichavane na dela na dizelovi koli v Germany ima mnogo negativen efekt varhu prirodata, zashtoto makar i malko po- ikonomichni dizelite otdeliat azotni okisi i sajdi, koito sa mngo po-vredni. Taka che e vuv vseobsht interes dizelite da namaliavat. Niama znachenie, che veche sa mnogo tehnologichni.
  • #31
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ми доше,ти го пожелаваш,защото си ***,но селското в теб ти пречи,да разбереш какъв селянин си от село,айде селски
  • #30
    4 rate up comment 13 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Прави сте за бензина, но не и за американския бензин с техните малки двулитрови моторчета.Тогава колкото и филтри да смениш на тоя дизел, пак ще си на далавера. А и с техния годишен пробег, който е най-голям в света, не знам как още не са се прехласнали изцяло по дизеловите автомобили. Не им ли омръзнаха ръмжящите веосмаци?