IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модерна класика от Fesler

Buick Riviera от 1963 година премина през ръцете на тунинг специалистите

Модерна класика от Fesler

Модерна класика от Fesler
Създаването на оригинален масъл кар не е лесна задача, тъй като подобни автомобили въобще не са рядкост в САЩ. Случаят с този Buick Riviera обаче е по-различен, понеже моделът се среща по-рядко в доработен вид.

А екземплярът на снимките е уникален, създаден в един единствен брой. Поръчан е от човек на име Тони Диаз, който е изпълнителен директор на компанията за играчки Ronin Syndicate. Проектът е изпълнен от специалистите от Fesler, които променят абсолютно всеки детайл на оригиналния Buick Riviera, но без да обезличават колата.

Купето има нов двигател - LS-1, който свален от Corvette и е куплиран с автоматична трансмисия. Дизайнът на екстериора пък залага на плътни джанти с размер 20-инча, осезаемо редуциран просвет, вертикално поставени челни светлини, оригинални LED светлини отзад и черна матова боя.
Модерна класика от Fesler
Салонът също е щателно променен. Централната конзола е покрита с алуминий, а аналоговите уреди са заменени от дигитални. Седалките също са нови, като са покрити с алкантара и кожа. Автомобилът е оборудван с всички необходими технологии на своите съвременници - климатик, сервоуправление на волана и спирачките, електрически прозорци, аларма и аудиосистема Kicker с мощност 3000 W.

От Fesler уточняват, че идеята им е била да направят модерен и удобен масъл кар, който да изглежда оригинално, но все пак да се разпознава като класически Buick Riviera. Задачата изглежда изпълнена!

Тагове: buick riviera fesler
0 от 500