IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска нов 1.6-литров дизел

Агрегатът отговаря на Евро 6, като генерира 136 к.с. и 320 Нм

Opel пуска нов 1.6-литров дизел

На автомобилното изложение в Женева, което отваря врати на 5 март, немската марка Opel ще покаже нов дизелов мотор. Той ще бъде въведен най-напред в Zafira Tourer, но ще бъде използван широко в моделната гама на марката.
Opel пуска нов 1.6-литров дизел
Двигателят има обем 1.6 литра, като отговаря на нормите на евростандарта Евро 6. Той генерира 136 к.с. и 320 Нм, а на борда на 7-местната Zafira Tourer изисква средно по само 4.1 л/100 км, съответстващи на 109 г/км CO2. Новият двигател ще замести съществуващия 1.7-литров агрегат и версиите с по-ниска мощност от гамата 2.0-литрови двигатели на Opel.

Новият 1.6 CDTI ECOTEC е най-чистият дизелов двигател в историята на Opel, съобщават от компанията производител, уточнявайки, че четирицилиндровият двигател има алуминиев блок и е оборудван с технологията за селективна каталитична редукция BlueInjection SCR (selective catalytic reduction) на Opel. При този процес на обработка на газовете се използва течност наречена AdBlue, включваща урея и вода, която се впръсква в отработените газове. Разтворът се разгражда до амоняк, който след това се съхранява в катализаторния субстрат. Навлизащите в катализатора азотни окиси (NOx) селективно се редуцират до азот и вода, обясняват инженерите на марката.
Opel пуска нов 1.6-литров дизел
Агрегатът е разработен от глобалния инженерен екип на компанията в Торино, Рюселсхайм и САЩ. От същите специалисти е конструиран и 2.0-литровия BiTurbo CDTI двигател (195 к.с. и 400 Нм), с който от скоро може да се оборудва Zafira Tourer.  

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 15 rate down comment
    akо наистина ( преди 11 години )
    е на Fiat,значи е пордният ***.
  • #6
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Апък VW, светия граал.
  • #5
    10 rate up comment 12 rate down comment
    урааааааааааааа ( преди 11 години )
    Opel откриха топлата водаааааааааааа,слмешници
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    ( преди 11 години )
    E, щом е дизел на Фиат, ще става за каране. Защото Опел тотално са скарани с дизела! Едно, че се отказаха от него точно когато предстоеше той да се наложи, второ, че характеристиките на техните дизели са катастрофални и трето, че са трошливи.
  • #3
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За скeптиците, хората са сложили "СНИМКА"(изображение)на двигателя,ТОВА Е ДВИГАТЕЛ на FIAT...................
  • #2
    22 rate up comment 10 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    ... 7-местната Zafira Tourer изисква средно по само 4.1 л/100 км...Тези хептен за канарчета взеха да ни имат.Този рзход може да е верен само,ако е за масло или охладителна течност.То бива,бива да лъжат,ама чак пък толкова...Добре е че покрива нормата Евро 6,но как?С разни течности и скъпи катализатори.Да гледат Мазда как постига Евро 6 с дизелите си!По съвсем интелигентен и хитър начин.
  • #1
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде стига глупости.Напишете ясно , че това е поредния двигател на ФИАТ дето се слага в Опел.