IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска нов 1.6-литров дизел

Агрегатът отговаря на Евро 6, като генерира 136 к.с. и 320 Нм

Opel пуска нов 1.6-литров дизел

На автомобилното изложение в Женева, което отваря врати на 5 март, немската марка Opel ще покаже нов дизелов мотор. Той ще бъде въведен най-напред в Zafira Tourer, но ще бъде използван широко в моделната гама на марката.
Opel пуска нов 1.6-литров дизел
Двигателят има обем 1.6 литра, като отговаря на нормите на евростандарта Евро 6. Той генерира 136 к.с. и 320 Нм, а на борда на 7-местната Zafira Tourer изисква средно по само 4.1 л/100 км, съответстващи на 109 г/км CO2. Новият двигател ще замести съществуващия 1.7-литров агрегат и версиите с по-ниска мощност от гамата 2.0-литрови двигатели на Opel.

Новият 1.6 CDTI ECOTEC е най-чистият дизелов двигател в историята на Opel, съобщават от компанията производител, уточнявайки, че четирицилиндровият двигател има алуминиев блок и е оборудван с технологията за селективна каталитична редукция BlueInjection SCR (selective catalytic reduction) на Opel. При този процес на обработка на газовете се използва течност наречена AdBlue, включваща урея и вода, която се впръсква в отработените газове. Разтворът се разгражда до амоняк, който след това се съхранява в катализаторния субстрат. Навлизащите в катализатора азотни окиси (NOx) селективно се редуцират до азот и вода, обясняват инженерите на марката.
Opel пуска нов 1.6-литров дизел
Агрегатът е разработен от глобалния инженерен екип на компанията в Торино, Рюселсхайм и САЩ. От същите специалисти е конструиран и 2.0-литровия BiTurbo CDTI двигател (195 к.с. и 400 Нм), с който от скоро може да се оборудва Zafira Tourer.  

0 от 500
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е и какво-старият Опел ръждясваше,ама вървеше,но новият не ръждясва,ама и не върви.Ами логично е в гаража ръжда трудно ще хване!Голям смях.....
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Гледам,че има много коментари за електрониката.Е така е компютри не се правят нито в Германия,нито във Франция.Немците са майстори на механиката.Докато не наравят изцяло механичен автомобил,а се занимават с това дето не са учили за него така ще е.Германец и компютри са просто несъвместими.Те един GSM не могат да наравят та камо ли нещо по сложно.Опре ли работата до компютри и софтуер немците ги пиши бегали.Но направят ли нещо механично направо е гениално!
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха! Аз пък съм карал Пежо Партнер, на което светваше лампата за грешка и гаснеше в движение. Трябваше да откачиш минуса на акомулатора, да изпушиш една цигара и чак тогава тръгваш и то не винаги.... Е има ли такива кочини?
  • #24
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Карал съм опел вектра 2004 и комбо баничарка 2007. И двете коли набиват грешки в компютъра и влизат в сервизен режим и за да то оправиш гасиш в движение и палиш.. няма такива кочини.
  • #23
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Фиат ( преди 11 години )
    Фиат-това са едни от най грозните , най трошливите и най обезценяващи се автомобили на света!Купи си Фиат да те е ЯД!
  • #22
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сега остава и ти да си повярваш, защото ще си единствения ***.
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Точно обратното! FIAT се стабилизира,и си "изигра картите" по най-добрия начин.Осигури си пазар,спря да инвестира в Европа,доста преди да започне същинската криза(далновидност)!Заедно с GM,това щеше да е невъзможно!!
  • #20
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От както скъсаха с италианците, Опел се отдалечават от посредствения имидж на Фиат.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вярвай си.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ttt ( преди 11 години )
    и в Alfa MITO 1.6 jtdm, пак 2008г.